117 entry daha
  • şu ana kadar izlememiş olmanın çok büyük kayıp olduğu müzikal. izlemediyseniz malum ortamlardan edinin ve izleyin derim. tanım kısmını geçtikten sonra irdelememe geçersek koca kusursuz müzikalde tek fire esmeralda rolündeki abla. tek başına değerlendirdiğimizde müthiş bi sesi var ancak o kadar başarılı sesin yanında sesinin vasat kalması. yeterince güzel olmaması (bence) ve 1.5 saat boyunca dans niyetine yaptığı şeyin ordan oraya koşuşturmak olması. ablacım senin dansınla oyunun bütün castındaki adamları kendine aşık etmen lazım iki kıvır bişey yap. o iki kaşının ortasındaki bene hiç değinmiyorum. aklıma devamlı meltem cumbul geldi izledikçe. ama saçların çok güzel (hakan akkaya stayla) resmen rengine biçimine modeline herşeyin bayıldım!
    bu yazdıklarımdan ablanın kötü olduğu çıkarılmasın. son derece başarılı son derece mükemmel bir eserin nazar boncuğu diyelim. kusursuz olmak varken mükemmel olmuş gibi..
    gelelim karakter incelemelerine

    --- spoiler ---

    esmeralda seni inan kınamıyorum canım. hatta bok yoluna gittiğin için üzülüyorum da. zira her genç kızın başına gelecek bana bi araba dolusu yazan adamdan en zengin ve en yakışıklısını seçeyim hastalığına tutuldun normaldir. tabi seçtiğin adamın şerefsizin yanında iltifat kalacağı sıfatlar hak eden bir dallama çıkması senin kabahatin değil bebişim. ama yavrum annem uğruna şarkılar yazdın o pheobus seni satarken inan laptopa bişeyler atasım geldi. sen onu seviyorum diye ağlarken o ibne büyüledi bu pis çingen beni dedi lan! hayır bi de bu pheobusundan frollosuna hepsi sana büyücü dedi cadı dedi biri de kalkıp tamam lan suç bende hormonlarıma yenik düştüm diyemedi ona yanıyorum...
    neyse sana yazacak pek bişey gelmiyo aklıma allah rahmet eylesin. quasimodonun kıymetini bilemedin sürün inşallah!

    frollo aslında sana da diyecek pek bir şeyim yok. tipik bi yobazsın hacı sen. hepinizin beyninde var bu sapık düşünceler.kıza resmen bana bi kere ver seni ölümden kurtarayım dedin. hala aşığım ben sen benim sonum olacaksın diye şarkılar söyle tamam sesin güzel şarkıların çok etkileyici hele o tu vas me detruire ağzıma sıçtı resmen bi an inanmış olabilirim esmeraldaya aşkına ama iki saniye filan sürdü. siz yobazlar güzel bir kız görünce hemen aklınız belden aşağınıza kayıyo. bu sebeple ortada günah caiz değil diye geziyorsunuz. günümüzde yaşasan cübbeli ahmet hoca olurdun frollo. öyle bebekler var ki insanı tahrik ediyolar diye gezerdin. senin hasta ruhlu bi sapık olma ihtimalin yok haşa! kadınlar şeytandır o muhteşem hormonlarınızdan arınmış beyninizi büyü yoluyla belinizin altına indirir. hep esmeraldanın suçu hep! melek gibi adamsın sen halbuse dinine ibadetine bağlı ne şirin komşumuzdun sen rahip frollo amca!

    fleur de lys kızım sen nası bi hastasın? nasıl bir psikopatsın. tamam günümüzde özellikle sen beni aldatsan da ben yine severim kızlarından son derece mevcut. ancak onu astır ondan sonra aganigi naganigi nasi bi şarttır lan? gerçi nişanlının boş vakitlerinde şehrin genel evlerinde takılan bir sapık olduğundan sadece aganigi nagani kısmına odaklanıp esmeralda ölsün dileğini hiç düşünmeden yerine getirmesi normal. esmeralda ölsün kaşları çift şeritli yok yapılacak kalınlıkta olan pheobus'um bana kalsın. ilerde beni aldatıkça astırırm kızları oh oh! en olmadı pheobusun pipisini keserim kaşları yeter.
    hasta manyak!

    pheobus sana bundan sonra piç kurusu diye hitap edicem kusura bakmazsan. zira her sahneye çıkışında pff geldi yine piç kurusu dedim sana. bu tiksintim dechire den sonra başladı tahmin edersin ki. şarkının özetinin "ehe mehe çok şükelayım ben iki hatun var ikisi de hasta onu mu seçsem bunu mu seçsem ama dur yaa zengin flör delisim evlenmelik çingen esmeralda eğlenmelik ehe mehe süperim lan ben" işte bu şarkıdan sonra sevgili piç kurusu ağzına ağzına çakasım o kaşlarını cımbızla tek yek yolasım geldi. lan nasıl astırdın kızı? nasıl gözünü bile kırpmadın. bi de o koca manyağı nişanlına aklımda hep sen vardın falan dedin ya çok güldüm. sevgilisini aldatan tipler nasıl yaparken hep seni düşündüm diye af dilerlerse sen de öyleydin lan. bence sorun sende değil bendenin mucidi de sen olabilirsin araştırmak lazım. o karın olacak manyak ilerde inşallah savaşa gittiğinde yanındakilerin tek tek isimlerini say aşkaaamm diye başının etini yer sen de mala bağlarsın. pislik!

    quasimodo anneemmm kıyamam sana. içli içli ağladım lan haline resmen. phebous frollo falan hikaye. oğlum en çok sen hak ediyodun esmeraldayı. o muhteşem belle de bile biri der esmeraldanın gizli bahçesine giricem öbürü der esmeraldanın çiçeğini koparıcam filan. hepsinin aklı fikri oynaşta. ama sen öyle mi? tek dileğin esmeraldanın saçlarını okşamaktı be quasimodocum. işin komik tarafı bi de bu isteklerine kulp uydurup (esmeralda büyücü aklımı çeldi ondan yoksa bende sorun yok) sorumlu oldukları kişilere ( tanrısına nişanlısına) hadi be hacı be bi kereden bişey olmaz valla bak diye yalvarmaları senin sadece ve sadece yanında dursun ne bileyim sana gülümsesin istedin. sana su verdi diye aşık olacak kadar temiz bi kalp ama çirkin bir surat hayat hakaten çok ibne olabiliyo bazen. hele son şarkıda öyle bi içli içli ağladın ki taş olsa kalkıp dans ederdi yemin ederim. hak etmedin bu sonu quasimodo. en ballınız pheobus çıktı sinirim ona aslında frollo geberdi. sen mutsusun ama bu salak evlendi. birilerinin pipisini kesip pariste ibret olsun diye gezdirdiği bi versiyonu yapılmazsa gözlerim açık gidicem. çok kinliyim bu piç kurusuna!

    oyuncular bi kere detone olaydınız lan! hayır insan olduğunuzu anlardık iyi olurdu. moralimiz düzelirdi falan..yuh ağzım açık dinledim yemin ederim performanslarınızı. esmeralda sana en kötüleri dedim ama sen bile detone olmadın.canlı izleyemediğim için pişman olup olacağım tek eser.. o salondaki binlerce kişi acayip şanslınız hacı!

    garou aslında bunu başlığına da yazmıştım ama senin gibi bi insan evladına quasimodoyu oynatmak hakkaten sağlam bir ironinin ürünü. o yakışıklı olması gereken pheobus halt etmiş yanında. yahu o müzikalın sonundaki dik durup gülümsediğin yerde bildiğin o ne lan diye kaldım. senin çirkin olman lazım ama yok quasimodoyken bile giderin var. normal halin nasıldır acaba dedim googled it. sonuç: ergenlere döndüm yemin ederim şurda allah sahibine bağışlasın maşallah. esmeralda kızım sağlam alt yapı varmış quasimodo da kaçırdın valla.

    belle hep o sütü seven kamyoncu çocukları yüzünden en güzel sahneyi ilk seferinde yarılmamadan mütevellit bir kaç kez izledim. zira hep ne yazık ki dansözler burs almalı kısmına kadar tutabiliyorum kendimi.. off zaten odun bişeydim bu şarkıda da gülerek iyice kanıtladım bu durumu..

    sonsöz: geberemedin pheobus!
471 entry daha
hesabın var mı? giriş yap