49 entry daha
  • artık fisher marka olanına ben de sahibim.

    teknik konulardaki bilgisizliğim şaka yapıyorum sanılacak kadar facia olan ben bile bu konuda artık bilgi sahibiyim. dolayısıyla vereceğim bilgiler benim bilgisizliğime yakın olanların işine yarayacaktır diye düşünüyorum.

    şimdi daha önce anfi ve hoperloruyle almayı planlamıştım ancak babamda yurt dışından gelme technics marka anfi ve 2 adet gayet güzel hoperlorler olduğu için sadece pikap almaya karar verdim.

    kadıköy'de bulunan teknik saat'ten aldım pikabımı. daha önce gidip fiyatlar hakkında bilgi sahibi olmuştum bu sefer almak için gittim.

    http://www.tekniksaat.com/

    çok sıcak kanlı bir karı koca işletiyor, sevgi arsızı bir de köpekleri var.

    aldığım herşeyde olduğu gibi bu konuda da pikabın görsellliği seçimimde daha etkili oldu. gayet şık , temiz kullanılmış ve 25 yaşında metalik gri ve siyah kapaklı fisher marka pikabı seçtim. fiyat 350.-tl. nakit ödeme için bu fiyat. tabi şu da var ben pazarlık yapamam belki indirim yapıyorlardır.

    tabi elimde pikapla kadıköy'de gezmek istemediğim ve bu pikabı uçağın kargosuna da vermek istemediğim için aldığım yere adres verdim ve onlar gayet bilinçli bir paketleme yaparak adana'ya gönderdiler. 2 gün sonra işyerimdeydi ve kargo ücreti olarak 20.-tl ödedim.

    pikap elime ulaştıktan sonra kurulum kısmı başlıyor. babam anfi ve hoperlorlerle geldi ama pikabı çalıştırmayı başaramadık. bunun üzerine dışardan bir elektronikçiden destek aldık ve anfinin bozuk olduğunu öğrendik. elektronikçi kendi elinde bulunan bir anfiyi 100.-tl'ye vereceğini söyledi ve onu aldık.

    bu arada babam yine evden grundig marka radyo ve anfili bir şeyi de yanında getirmişti ancak ona da uyumlu çıkmadı pikap.

    gelen anfi pikaba bağlanıp hoperlörler de bağlandıktan sonra artık pikabımın sesini duyabildim.

    şu kadarını söyleyeyim size pikabımdan dinlediğim bir şarkıyla ilgili entry girmek için aynı şarkıyı youtube'dan bulduğum zaman hayretler içerisinde kalıyorum nasıl bu kadar büyük bir ses farkı olabilir diye. teknik olarak anlatamıyorum aradaki farkı ama ses aynı değil.

    bundan sonrası artık plak koleksiyonuma yeni plaklar eklemek olacak.
134 entry daha
hesabın var mı? giriş yap