67 entry daha
  • --- spoiler ---

    "it is said that the force has a will, a destiny for us all. i wield it, but it uses us all, and that is abhorrent to me. because i hate the force. i hate that it seems to have a will, that it would control us to achieve some measure of balance, when countless lives are lost."

    --- spoiler ---

    http://www.youtube.com/…a-4a86qxqwe&feature=related

    geçtiğimiz hafta yeniden bir açıp bitirdim de... bu oyunu, kreia'nın jedi exile'ı sevdiği gibi seviyorum, çünkü bu oyunun star wars expanded universe'ünde yer etmesi bile bir mucize, bir lütuf gibi geliyor. suyu çıkmış light side, dark side, jedi vs sith zıtlığı, din hanesine jedi yazdıran fan kafası bir yana, knights of the old republic 2 bir yana.

    ben expanded universe'ün büyük bir takipçisi değilim, materyale çok hakim de değilim. ama görebildiğim kadarıyla bu oyun, star wars'un kendi mitosunu mercek altına aldığı, kendi yapısını, varsayımlarını çözümlediği ilk ve benim şu ana görebildiğim tek star wars ürünü. ilk "felsefik" star wars uzantısı (hayır, geçtiğimiz aylarda en beğenilenlere giren tipte, lise seviyesinde kalan bir light side çözümlemesi felsefe kapsamına girmiyor, ama niyet iyi). bunu dünyayı kurtarma çerçevesi dahilinde değil de, kişisel bir öykü, bir yolculuk çerçevesi boyunca yapabiliyor olması, bu oyunu tüm kusurlarına rağmen -- ve hayvan gibi kusurlu bir oyundan bahsediyoruz -- bir başyapıt yapıyor.

    bakalım üstüne daha da yazacak mıyım...

    obsidian entertainment, chris avellone! sonunuz troika gibi olmasın.

    ek: söylemeyi unutmuşum, kesinlikle the sith lords restored content modunu (tslrcm 1.8) kurup öyle oynayın. oyunun her kusurunu ortadan kaldırmıyor tabii ki de, özellikle sonlara doğru olan mallamayı kayda değer derecede düzeltiyor, diyalog açısından da daha dolu bir oyunu oynuyorsunuz. en azından oyun o yarım yamalaklıktan kurtuluyor. droid factory de cabası.
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap