• genelde sinema hakkında pek bilgisi olmayan ama tıpkı çok kitap okuyor olmak gibi aydın entelektüel olmanın sorumluluklarından biri olan sinema sanatı bilgisine haiz olduğunu göstermek için sinema filmlerine beğendim, benim hoşuma gitmedi gibi öznel olmayan eleştirel bir gözle yaklaşmanın gerekli olduğunu düşünen yurdum insanının kullandığı eşiktir.

    "filmin çekimleri güzel ama konusunu beğenmedim."
    "çekimler çok başarılıydı fakat senaryo zayıftı."
    "çok iyi bir fikir ancak çekimleri kötü."
    ve benzeri ifadeler kurarak sinema hakkında ahkam kesme hakkını ellerinde saklı bulundururlar. bu film güzel değil yahut bunu ben anlamadım demenin entelliklerine halel getireceği konusunda şüpheleri olmadığı için bu gibi ara yöntemler kullanmakta kendilerini mecbur ederler. bir de bunun bir boy küçüğü vardır ki, filmi ilk ve ikinci(ya da son) yarı olmak üzere ikiye ayırıp ikisinin kontrastından bir film eleştirisi çıkarır. "ilk yarı sıkıcıydı da, ikinci yarı çok sardı."

    dostlar, kimse sinema hakkında bilgiye sahip olmak zorunda değil; kendinizi kimseye kanıtlamak zorunda da değilsiniz. bazen öznel beğeniniz çok değerlidir. bu tip yorumlar yapınca sizden iyice tiksiniliyor ve öznel beğeniniz de beş para etmiyor. haberiniz olsun.

    ayrıca:

    (bkz: bir futbol maçı olarak film)
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap