26 entry daha
  • gerçekten inanılır gibi değil bu araç. artık kaçıncı arıza ben sayamıyorum. yolda bırakan aracın yakıt sisteminde problem olduğu anlaşılıyor, 2 hafta tamir edilmesi bekleniyor, tam teslim edilecekken "yağ hortumlarında da problem varmış, 2 gün daha bekleyin" deniyor. şimdiye kadarki arızaları:

    -0 alındıktan 2 gün sonra su eksilttiği anlaşıldı, servise götürüldü, problem bulunamadı.
    -turbodan ses geliyordu, tamir edildi dendi. (su eksiltme devam etti, sebebi bulunamadı dendi)
    -turbodan ses gelmeye devam etti, turbo değiştirildi. garanti kapsamında olmasa 2.000tl tutacağı öğrenildi. (su eksiltmeye devam ettiği ısrarla söylendi, problem yok dendi)
    -evden 700km uzakta şehirlerarası yolda arızalandı, servise çekildi. 2. günden beri eksilen suyun motor yağına karıştığı ortaya çıktı. yağı değiştirilip teslim edildi, devam edin dönüşte istanbul'da tamir ettirin dendi.
    -servisten 100km uzaklaşmadan yeniden yolda bıraktı. yine tamir edildi dendi.
    -bu tamirin hemen ardından istanbul'a dönerken hararet göstergesi sona geldi, bolu'ya varana kadar 15 defa "abi git birşey olmaz" diyen servis, "abi silindir kapak contası yandı herhalde, en yakın servise çek" dedi
    -istanbul'da tekrar servise götürüldü, motor rektifiye edildi. 8.000tl'lik işlem garanti kapsamında yapıldı.
    -abs bozuldu, değiştirildi, garanti kapsamında olmasa 1.000tl olduğu öğrenildi.

    yaklaşık 1 yıl problem çıkartmadı, "düzeldi herhalde" dedik, çok safmışız.

    -karadeniz tarafına gitmek üzere bolu dağına çıkarken motordan takır tukur sesler gelmeye başladı. servise götürmek için boluya girildi ve motor stop etmeye başladı, servise zor çekildi.
    -arızanın ne olduğu çözülemedi motor sökülüp istanbul'a gönderildi.
    -yakıt sistemi arızası olduğu söylendi. ilk günden bu yana alınan euro dizel yakıtların fişleri saklandığı için masraflar bize sokulamadı. garanti kapsamında tamir edileceği söylendi.
    -aynı anda turbonun yeniden arızalandığı ortaya çıktı
    -"şu gün bitmiş olacak" dendi, fakat o gün arandığında "yağ hortumlarında da arıza var 1-2 gün daha bekleyin" dendi.

    araba daha 2,5 yaşında, 33.500km'de, gayet sakin/normal bir şekilde kullanılıp bakımları zamanında serviste yaptırılıyor. ve şereflinin önde gideni, iyi aile çocuklarından oluşan ford bu arabaya güvenip binip kullanmamızı istiyor. kuruşu kuruşuna haram zıkkım olsun. batıp gidersiniz inşallah.
36 entry daha
hesabın var mı? giriş yap