2 entry daha
  • yedek parça tedarik edilememesinden dolayı bozulan phileas araçlar seferlerden çekilerek diğer çalışan phileas araçların yedek parçası olarak kullanılmakta ve bu araçlar envanter de hurda olarak görünmektedir.

    gün itibarıyla 7 adet phileas aracın bu durumdan dolayı seferde olmadığı bilinmekte.

    50 adet'i 60.000.000€'ya olan phileas otobüsleri 50 adet'i 15.000.000€ olan mercedes-benz capacity otobüslerin yanında dayanıksızlıkları, yoğunluk ve yol performansına uygunsuzlukları, devamlı seferde olmamaları gibi özellikleri ile 4 kat pahalı fiyatının karşılığını verememektedir. hurda'ya ayrılma sebepleri ise tam anlamıyla komiktir

    iett genel müdürü mehmet öztürk'ün 2009'da yaptığı açıklama ise tamamıyla itiraf niteliğinde; "o dönemde ben finansman dairesi başkanı’ydım. ekibim inceleme çalışmalarını tamamlayıp döndüğünde bulguları inceledik. araçların yolcu kapasitesi azdı, rampa çıkmakta zorlanıyordu. normal otobüslerden tek farkı, şoförsüz kullanmaya imkán sağlayacak otomatik kılavuzlama sistemiydi. ancak, sistem tam olarak çözülememişti. araç, güzergáhındaki duraklara 15 metre kala tek şerit halinde çizilen beyaz fosforlu çizgiyi görerek durabiliyordu. yağmur, çamur ve toz nedeniyle çizginin kapanması durumunda araç duramıyordu. ’bu sorunu nasıl çözeceksiniz?’ diye sorduk. ’halen araştırmalar devam ediyor’ dendi. şoförsüz kullanılıp da duramayan araca 1 milyon 200 bin dolar fiyat verdiler. astronomik geldi. olumsuz rapor verdik ve proje iptal oldu."

    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/11509364.asp
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap