20 entry daha
  • dragon ball ve one piece'ten sonra en sevdiğim shounen'dir. ikinci sırada olmasının sebebi de baştan kurgulanmadığı için oluşan tutarsızlıklar. yine de bu efsane olduğu gerçeğini değiştirmez. peki nedir bu tutarsızlıklar?

    --- spoiler ---

    en başta güçlü bir rakip gerekiyordur ve bu rakip vegeta'dır. vegeta evrenin en güçlü dövüşçüleri olan saiya-jin'lerin prensidir ve çok güçlüdür. hatta o kadar güçlüdür ki tek bir kikou'yla gezegen yok edebilmektedir (buraya sonra döneceğim). gelgelelim goku, vegeta'yı yener. bu kez daha güçlü bir rakip gerekmektedir ve öğreniriz ki meğer vegeta, furiiza (freezer) adında evrenin en güçlü adamının emrinde çalışan bir savaşçıymış. halbuki hikayenin başında saiya-jin'ler kendileri adına gezegenleri ele geçirip, satan bir ırk olarak anlatılıyordu. bu birinci fire. ikinci ve üçüncü firelerse furiiza yenildiğinde ortaya çıkıyor. goku ve furiiza'nın dövüşünden sonra namekku-sei yok olacaktır ve goku orayı terk edemezse ölecek diye gerilim verir toriyama reis. buraya sonra döneceğim dediğim olayda, vegeta mekiğinden dışarı çıkarak gezegeni yok etmişti. yani saiya-jin'ler dış uzayda da yaşayabiliyordu. bu ikinci fire oluyor. üçüncüsüyse yine daha güçlü bir karakter gelmesi gerektiği için ortaya çıkan korudo daiou (cold daiou/general cold) yani furiiza'nın babasıyla olur. evrenin en güçlüsü furiiza, birden babasının etekleri (babasının etekleri?) altına saklanan bir karakter oluverir. yine bir diğer hataysa cell oyunlarında vuku bulur. gaza gelen gohan, seru'yu (cell) sikertir ve belden yukarısını tamamen yok eder. buna rağmen seru kendisini yenileyerek dövüşmeye devam eder. en sonundaysa goku kendini feda ederek seru'yu yok eder. ama toriyama reis burada da eşeğin amına su kaçırarak ceru'yu geri getirir. gerekçe olarak da kendini yenilemesini sağlayan beyin hücresinin mucizevi bir şekilde -öeehh- patlamadan zarar görmemesini gösterir. biz de "madem iş beyinde bitiyordu, o zaman gohan beynini patlattığında nasıl rejenere oldu bu it oğlu it?" diye sorarız, ama cevap veren olmaz.

    --- spoiler ---

    bir-iki sıçış daha olabilir, aklıma bu kadarı geldi. ama her şeye rağmen izlemekten çok keyif aldığım bir animeydi. keşke gohan'ın okul hayatına daha fazla değinilseydi de diyorum içten içe. çünkü dragon ball tadını o bölümlerde yakalayabilmek mümkündü. goten'in gelişimi, gohan'ın evliliği daha detaylı anlatılsa ben seve seve izlerdim. dragon ball gt gibi bir rezalet yerine, böyle bir spin-off'u tercih ederdim. her şey mi canım evreni kurtarmak?
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap