19 entry daha
  • istenmeyen bir gebelikle karşı karşıya kalmanın ne demek olduğu hakkında zerrece fikir sahibi olmayanların, böyle bir gebeliğin ortaya çıkma sürecini değerlendirmekten aciz olanların "cenin öldürmek" zırıltısına kurban olmayacak kadar haklı bir söylem.
    kürtaj meselesi ile ilgili zibilyon tane entry yazdım fakat konuya dair kişisel fikrimi hiç beyan etmedim.
    diyelim ki kişisel olarak kürtaja karşıyım. böyle bile olsa aşağıda yazacaklarımı savunmak için canımı bile verebilirim.
    - kadınlar sadece sokakta değil evde de tecavüze uğruyorlar. kocaları tarafından. sevişmek isteyip istemedikleri kendilerine sorulmuyor bile.
    - erkekler zevklerinden zerrece ödün vermedikleri için kondom kullanmıyorlar ve gebelikten korunma sorumluluğunu tek başına kadınlara yüklüyorlar.
    - yumurta döllenmiş olsun ya da olmasın sahibine aittir. onunla ne yapacağına kişi kendisi karar vermelidir.
    - bedenimiz kamu malı değildir. bedenimizle ilgili verdiğimiz kararların toplum ya da devlet tarafından cezalandırılmasını da ödüllendirilmesini de istemiyoruz.

    ben kürtaj hakkının kadınların elinden alınmasına karşı olmak bir yana daha da iyileştirilmesini savunuyorum. bence kadın kürtaj yaptırmak için kocasının bile onayını almak zorunda olmamalı. kuluçka makinası değiliz.
126 entry daha
hesabın var mı? giriş yap