123 entry daha
  • --- spoiler ---

    böyle diziye ancak böyle bir sezon finali yakışırdı.(yazar burada çaktırmadan final değil de sezon finali olmasını ümît ediyor)
    nasıl etkileyici, insanı başka diyarlara götüren bir son arkadaş; yayında ve yapımda emeği geçenlerin her yerinden öpüyorum, tebrik ediyorum hepinizi.

    holder: kötü adamı yakaladık.
    linden: kimmiş o?

    şu diyaloğa kurban. şu diyalogtaki o her şeyi içeren estetiğe dikkat. iki cümle, iki sezonu özetledi işte. kim öldürdü rosie larsen'ı? angut teyzesi mi? düz adam olacağım diyorsan o öldürdü evet ama hakikate ineceğim diyorsan herkes biraz rosie'nin katili, o arabayı herkes biraz itekledi göle doğru, herkesin elinde az ya da çok kan var. adamlar aslında bir organize suç hikayesi anlattılar, birbiriyle pek de bağı olmayan pek çok insanın -farkında olmadan- el ele verip işlediği bir cinayet. bunun için kötü adam yakalanmadı; holder ve linden sadece ne olduğunu ortaya koydu.

    gözlerden kaçmayan diğer husus yeni başkan richmond'ın karanlık tarafa geçmesi oldu. jamie vurulmadan önce ona "kendin ol" dedi ve o da iki sezon boyunca "iyi politikacı" görüntüsünün bir illüzyondan ibaret olduğunu gösterip özüne döndü ve seattle'ın dart vader'ı oldu. kızılderili şefi ve ames'ın kıçını kurtararak; jamie'nin bu ikiliyle yaptığı -ve aslında rosie larsen cinayetini gerçekleşmesine neden olan- ali cengiz oyununa sadık kalacağını gösterdi. gençlerle basket oynamak yerine daha yoz, daha gerçek bir richmond.

    ve rosie'nin kayıp filmi. o film neredeyse beni ağlatacaktı hacı, utandım da ağlamadım valla. fazlasıyla dokunaklı olmuş.
    işte böyle dostlar. iki sezonluk müthiş serüven -en azından rosie larsen bağlamında- bitti. fazlasıyla özlenecek iki sezon.

    --- spoiler ---
328 entry daha
hesabın var mı? giriş yap