8 entry daha
  • su taksilerle ilgili bilgiyi de acikliga kavusturmak gerekiyor. sehir merkezine, "anlasirsaniz" 500 bahta gidersiniz diyenler bile var, yuha.

    havaalanina indiniz, tabelalari gorursunuz her yerde zaten public taxi diye. inin en alt kata, disarda taksiler sira sira bekliyorlar, ama oyle rastgele taksiye binmiyorsunuz. oradaki gorevlilere nereye gideceginizi soyluyorsunuz, kaydinizi alip makbuzunuzu kesiyorlar ve siradaki taksiciyi onlar cagiriyorlar. sonra binin gidin nereye gidecekseniz. cogu sorgusuz sualsiz taksimetreyi acar. bazilari da once "kac para vereceksin" gibilerinden bi yoklama ceker ama taksimetreyi acmalarini soyledigin zaman essek gibi de acar, rahat olun.

    giderken highway kullanacaksiniz, yolda sizden 70 baht isteyecek, killanacak bi durum yok, bunu siz odeyeceksiniz. inerken ekstra 50 baht daha isteyecek, hani asagida size makbuz kesilmisti ya, iste bu da onun parasi, yine killanacak bi durum yok, onu da odeyeceksiniz. arti taksimetre ne kadar yazdiysa artik. ozetle taksimetre + surcharge + highway odeyeceksiniz. siam square civarinda bi yere gidiyorsaniz toplam 350 bahta falan denk gelir, 11-12 dolar falan yani. 35 kilometre yol icin gayet makul bi ucret. kimseyle pazarlik yapmaniza gerek yok.

    havaalanina giderken yine highway parasi odeyeceksiniz, ama 50 baht surcharge burda yok, bi de gidis daha kisa suruyor genelde. siam sq.den bineceginiz taksiye toplam 270 baht civarinda odersiniz.

    bir de yine alt katta hizli trenler var. fazla esyaniz yoksa, taksiye para vermek istemiyorsaniz bunlari kullanin. ekspres olan yanlis hatirlamiyorsam 90 baht, ekspres olmayani da 30 baht. aralarinda 20-25 dakika falan sure farki var gittikleri mesafede. makkasan duragina kadar gidip oradan taksiye binersiniz. ama orasi havaalani gibi degil, taksi mafyasinin biraz etkin oldugu bi bolge orasi. orada bekleyen taksilere binmeniz sart, degilse yoldan taksi cevirmeye kalkarsaniz dayak yiyebilirsiniz. bineceginiz taksi muhtmelen taksimetre acmak istemeyecektir, iste pazarligi burada yapmaniz gerekecek.

    bence hic kasmadan direk havaalanindan binin taksiye gitsin. taksiler ucuz bangkok'ta.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap