326 entry daha
  • bunu "x ile y'de z keyfi" mesajli checkin'ler yapmak disinda kullanmayanlar yuzunden ne ise yaradigi anlasilamiyor sanirim. her seyi kendimize benzetiyoruz. case study degil birebir true story tadinda orneklendireyim:

    bir tatil mekanina gitmistim bir kac sene once, ilk kez gittigim bir yer. actim 4sq'yu yakin cevremdeki mekanlari listeledi (dilerseniz kategorilere gore de listeliyorsunuz). sonra sirayla mekanlarda checkin yapanlarin yorumlarini okumaya basladim. tahmin edersiniz ki cogu yorum yazan insan yabanci, turkler genelde mal gibi checkin yapip birakiyor, dolayisiyla yaptiklari checkin'ler hava atmak disinda bir ise yaramiyor. neyse, en cok olumlu yorum alan raki balik mekanina gittim. mekanin yorumlarinda en cok ovulen yiyecekleri siparis ettim. 10 numara 5 yildiz, gayet guzeldi. tatilden donunce arastirdim ki zaten gittigim yer oranin en meshur mekanlarindan birisiymis ve benim siparis ettigim seyle unlulermis.

    baska bir true story:

    yurtdisindayim bu sefer, arkadaslarin davetiyle bir mekana gittim. gidince checkin yaptim, checkin yaparken tabi mekan hakkindaki yorumlari da okudum. neyse, daha sonra ayni sehirde baska lokasyonda 4sq actigimda bana "daha once suraya gidip checkin yapmissin, orayi sevdiysen oraya gidenlerin genelde gittigi, sana yakin bu mekanlara da bir goz at" dedi. tikladim en tepedekini, haritadan navigasyona atladi, zaten bir kac yuz metre otedeydi, gittim ve guzel bir yerdi sahiden de.

    baska bir true story:

    gene yurtdisi. rastgele bir yerde actim 4sq'yu. specials'a gore (yani 4sq checkin'i yaparsan promosyon saglayan mekanlara gore) listele dedim. baktim az ileride vapiano checkin yapanlara yuzde bilmem ne kadar indirim yapiyormus (zaten boyle mekanlarin cogunun girisinde 4sq sticker'i oluyor disaridan gorulecek sekilde). gittim pizzami yedim, sarabimi ictim, indirimli sekilde odedim.

    yani amacina uygun kullanirsaniz gayet faydali bir sistem...

    ekleme: tabi 4sq'yu facebook ve twitter hesaplariniz ile baglamanizi onermem, zira o zaman insanlari rahatsiz ediyorsunuz. ben ilk kullanmaya basladigimda farkinda degildim, facebook uzerinden spam yapiyormusum. en guzeli tamamen ilisigini kesmek diger sosyal aglarla.
566 entry daha
hesabın var mı? giriş yap