79 entry daha
  • liseli sungape diyor ki;

    "kovulmaların başta gelen sebepleri tembellik, kaytarma ve beceriksizlik. "nasıl olsa tazminatım var içeride" kafasıyla gevşedikçe gevşiyordu doğuştan bezginler."

    ister liseli kafası olsun, ister müteahhit kafası olsun genellikle benzer çalışıyor. yukarıda bahsedilen "kusurlu" durumlarda işverenin işçiyi tazminatsız işten çıkarma hakkı yaklaşık bir 500 yıldır mevcut. zaten kimsenin buna itiraz ettiği de yok. bilinen bir iş hayatı gerçeği.

    tazminat; işverenin "tasarruf", "iş niteliği değişimi", veya "keyfi" nedenlerle işten çıkardığı kişilere verilir. tabi liseli olunca ve henüz çalışma hayatına girmeyince böyle şeyleri de bilmiyor insan. işten çıkarılanların büyük kısmının kusurlu olduğu için değil, az önce saydığım nedenlerle işten çıkarıldığından haberi yok.

    çünkü liselim, iş hayatına girdiğinde, eğer kusuru yoksa, kaytarmayacaksa, tembel ve beceriksiz değilse ömür boyu çalışacağını sanıyor.

    özetle, liseliler anlayamayacak olsa da, kıdem tazminatı hakkında yapılan son düzenleme işçinin kötü günler için en büyük güvencesini elinden almaktan başka bir şey değildir.
1127 entry daha
hesabın var mı? giriş yap