148 entry daha
  • hakkındaki analizle, kendisinin ve yancılarının söz konusu analize yaptığı eleştiriler arka arkaya okunduğunda o analizin sağlamasını yapmış oluyorsunuz. bir tarafta olayı kişiselleştirmemek adına bu nickin üzerinden daha genel bir konuya giydirmeye çalışan, bunu yaparken tam da eleştirdiği noktadan hareketle neden-sonuç ilişkileri dahilinde, bütünlüklü ve sorunu körüklemenin ötesinde yapıcı olmak adına yapılmış bir eleştiri varken; diğer yanda ise uzun yazmayı eleştirirken aynı anda hem hiçbir şey söylemeyip hem de uzun olmayı becerebilmiş bir yazı var.

    aklı başında birinin kendisini ciddiye almayacağı aşikar, bu açıdan bilkentlikizaraniyor arkadaşları ve kız arkadaşıyla sazan avlama eğlencesine devam etsin; görmesi gereken eleştirilerin kendisinin ötesinde bir şeye olduğu. bugün kendisi üzerinden getirilen eleştiri o kadar doğru, o kadar ince ve o kadar nokta atışı ki; takımı şampiyon yapan o özel transfer gibi, nasıl galatasaray'ın şampiyonluğunun arkasındaki nedenler kısaca selçuk inan başlığında özetleniyorsa, bu nick altındaki tüm yazılar silinip sadece bu eleştiri kalsa yeridir. bu adamın ötesindeki kavramlara ışık düşüren benim yazabileceğimden çok daha yetkince yazılmış yazıları keyfini çıkararak okuyabilirsiniz: #29508325 #27363490

    ben bu nicke özel kısmın tl;dr versiyonunu yapayım: kendisini toplumun ahlak anlayışının üzerinde, hakir gördüklerini yargılayıp kötüleyebilecek bir konumda görmesine rağmen işin aslı gayet ortalama bir zekaya/yazma yeteneğine, dahası gayet klişe bekaret, namus, masumiyet gibi kavramlar çevresinde dönen bir ahlak anlayışına sahip, dolayısıyla hiçbir işlevi olmayan, dahası kimi muadillerinin aksine komik dahi olmayan bir sözlük profili. daha ötesi değil. (bkz: dunning-kruger etkisi)

    bunun dışında ben bu nicki inci'den sonra ilk defa çok alakasız bir cem adrian şarkısı başlığında görmüştüm. farklı bir yerin konusu belki ama 'erken dönem author'ın (ahah, tanıma gel) romantik hallerini düşününce aşk acısının erkekler üzerinde bildiğimiz author'ı yaratacak potansiyele sahip olduğunu iddia edebilir miyiz? yoksa emre aydın'ın eski sevgilisine gereksiz yere mi o kadar yüklendik acaba?
84 entry daha
hesabın var mı? giriş yap