19 entry daha
  • pilot bölümünü an itibariyle izlemiş olduğum yeni bir sherlock holmes dizisi.aylardır merak ediyordum hayranı olduğum sherlock un amerikan versiyonu nasıl olucak diye sonunda izledim ve ilk izlenimlerimi aktarayım.bu karşılaştırmaları kitaplardan değil bizzat günümüz modern sherlock un dan yapıyorum bilginize.

    --- spoiler ---

    kahramanımız sherlock holmes çok içine kapanık bir karakter değildi.dizide her ne kadar öyle söylensede o yalnızlık içine kapanıklık aktarılamıyordu.bbc de daha insanlardan kaçan asosyal hatta bakir bir sherlock varken bu dizide fahişelerle birlikte olan operaya giden vs çokta insanlardan korktuğunu görmeyen bir sherlock gördüm.

    bbc de daha hafifletilmiş sigara yı bırakmaya çalışan sherlockumuz vardı burda ise olay direk uyuşturucuyu bırakmaya çalışan olarak geçmiş nitekim bu bağımlılığı watson la tanışmalarına sebep oluyor.

    watson un kadın olması meselesine gelirsek aslına normalde şikayetçi olmam farklı olmuş diyebilirim ama şu bir gerçek ki dizi boyunca her an sevişecek ya da ileride aşık olabilecek iki karakter gibi gördüm.watsonla sherlock çok yakın olsalarda en azından orjinaline sadık kalınarak burdada erkek ve kadının çok sıkı dostluğu izlenilebilir umarım senaristler aşık etme gibi bir hataya düşmezler ileride.

    watsona biçilen hastasını öldürmüş eski cerrah hikayesi güzel ancak kadının ceset görmesinde fena olması hiç olmamış cerrah bu yahu !

    ilk bölümün polisiye hikayesi çok tatmin etmedi beni ortalama bir polisiye gibiydi.oysa bbc de sinema filmlerinde rastlanan polisiye hikayeleri izliyoruz.

    sherlockun çıkarımları varsayımları analizleri çok çiğ geldi.belki de bbc nin haklarını satmayıp orjinalindeki hallerini kullanamamasından (ekranda beliren yazılar gibi) kaynaklı olabilir ona bir şey demiyorum.

    bbc deki daha hüzünlü bir havadayken bu lay lay lom gibi olmuş dramatik ağını güçlü kursalarmış daha iyiymiş.

    sherlockun abisinin olmayacağını anlayabiliyoruz anlaşılan dizide babası üstünden gidilecek bakalım ordan hikaye nasıl yön bulacak.

    ve son olarak normalde sherlock ta her ayrıntının bir sebebi varken burda vakit doldurmak için geldi.mesela ilk başta sherlockun filmdeki metinleri ezberlemesi güzeldi ama niye ezberlemiş neye varacak diyorsunuz bir yere çıkmıyor.bbc de olsaydı eminim sonunda o ufak sahne bile bir işe yarardı.kızıp arabaya çarpmasına ise bir şey diyemiyorum.

    he bir şey daha var kahramanımız londra dan abd ye gelmiş ama neden gelmiş nolmuş bilinmiyor belli ki sonraları anlatırlar belki de üstünde durmazlar bilemiyorum.neyse ilk bölümünden fazla yüklenmeyelim bakalım nasıl olacak ancak bir sherlock değil diyorum.yine de kahramana olan hayranlığımdan şansı hakediyor en azından bir sezonluk.izleyip göreceğiz.

    --- spoiler ---
160 entry daha
hesabın var mı? giriş yap