313 entry daha
  • sen fakir bir ailenin tek oğlu olarak büyü, yokluk içindeki köy yaşantısından üniversite kazan... 4 yıl gündüz okula git gece garsonluk yaparak derslerini ver... sonra yüksek lisansa başla.... yine garsonluk yap, asistan olmak için ingilizce çalış, garsonluk yap, geceleri kpss'ye çalış, yüksek lisans tezini vermeye çalış, burger king'te çalış, ders çalış, kiranı ödemeye çalış.... yüksek lisans tezini verip kpss'ye gir...mezun olunca ilk alımda askere git. 25 günlük askerken devrilen sandıkların altında can ver. bunun için miydi tüm bu çabalar. içim parçalanıyor, tüm yaşama şevkim kaçıyor.

    böyle bir hayatı vardı emre'nin. haziran ayında mezun oldu, kpss'ye girdi. yıllarca aynı ekmeği bölüştüğüm, aynı evi paylaştığım bu insanın ağzından tek kelime küfür, tek kelime kötü söz duymadım, yalan söylediğine rastlamadım. işte bu yüzden eski ev arkadaşım olan bu insana çok fazla acıyorum.

    şimdiye kadar kaybettiklerimin toplamında çok daha fazla acıyorum sana emre. bizim aklımız piçlikteyken, babamızın parasıyla sağda solda fink atarken, tek derdimiz msnde vakit geçirmekken sen harç paranı, kira paranı kazanmakla meşguldün. sen her şeyi daha fazla hak ettin hepimizden ama ölen de sen oldun. bunun için af dileyesim geliyor senden. galiba sizin gibi güzel insanlar çok daha iyi bir dünyayı hak ettikleri için bu pislikle dolu dünyayı bize bırakıp erkenden gidiyor başka alemlere. ama yine de sana çok acıyorum emre.
75 entry daha
hesabın var mı? giriş yap