1379 entry daha
  • ben anlayamıyorum aga. gerçekten.

    misal bana yemeksepeti vasıtasıyla sipariş ettiğim, xxx restoranından gelen köfteler yanık olsa, arar o köfteciyle kavga eder, o köfteleri ustasının ya da mekanın sahibinin götüne sokmak için açık adresimi ve telefonumu falan veririm. "gelirken 3-5 tane de garson falan getir de kavga ettiğimizi bilelim, zevki çıksın" derim üstüne üstlük, ki böyle fırsatlar insanın karşısına hak verirsiniz ki kolay kolay çıkmıyor.

    durun size kısa bir hikaye geçeyim, madem anlatmaya başladık...

    ----------dikkat-----------------amerikan futbolu oynayan ayılar------------------dikkat---------------

    sene 2008 ya da 2009'du, o zamanlar öğrenim kredisi 110 liraydı ve ayın 8'inde ev ahalisi olarak tek eğlencemiz vardı; 10'ar tane bira alıp, 2 adet en büyüğünden full+full karışık pizza yiyerek sabaha kadar pes+poker oynamak!

    açtık yemek sepetini, 3 adet turkish, 3 adet extravaganzza siparişimizi verdik ama, hepsine ekstra üstüne ekstra koyarak 24 liralık pizzaları 40 liralık yaparak söylüyorduk(duble peynir, duble sucuk, duble pastırma, duble ne varsa işte...), yani iyi, enayi ama dedim ya amerikan futbolu oynayan, en kısaları ben 1.90 boyunda, en zayıfları da ben 95 kilo olan 3 adet değerli müşteri olmalıydık gözlerinde.

    ne var ki göremiyorlardı bizi. sıkıntı oradaydı. gerçi sesimiz o denli gürdü ki, telefonda bile anlarlardı ne denli ayı olduğumuzu, o da daha vahim bir durum ya neyse...

    siparişimiz 40-45 dakika içerisinde geldi. eskişehir'i bilen varsa şöyle anlatayım, bağlardan gelen pizzanın vişnelik'teki evimize o sürede gelmesi eskişehir şartlarına göre normal. çocuk kapıyı açtığında, karşısında sanki başka kapıları açmış hissi veren 3 tane ayı duruyordu, biz. gözlerini alamıyordu bizden, ki arkadaşlarımdan birinin boyu 1.98, kilosu 140 idi. çocuk 6 tane 8-12 kişilik pizzayı, aramızdaki konuşmalardan sonra bu 3 kişiye getirdiğini fark edince, sanıyorum ki allah'a biraz daha yakınlaşmıştır o esnada. pizzaların parasını aldı ve gitti...

    ayıydık evet, ama bu ince ve nazik ayılar, hiçbir zaman yemeğe saldırmamıştık. takriben 15 dakika sonra pizzalarımızı açtık, ama ne görelim!!!

    konyalı 7 kardeşler etli ekmek evi'nden söylediğimiz, pideci pizzası kıvamında, peyniri neredeyse olmayan, üzerindeki sucukları sayabileceğiniz bir şeyler ama anlatamam yani şu anda, çünkü şok içerisindeydik... arkadaşım en sayılabilir olan maddeyi, küp kıymaları saymaya başladı farkındaydım ki hemen uyardım kendisini;

    - ne sayıyon amk, nüfus memuru gibi, ararız birazdan
    + tamam arayalım ama ben yicem çok acıktım
    - ye sen ye, diğerlerine de bakalım da önce, hepsi mi böyle...

    diğerleri de öyleydi. üzerileri neredeyse bomboştu. o zaman anlamıştım ne olursa olsun 1 alana 1 bedava kampanyalarının bir sike merhem olmadığını!

    arkadaşlara dönüp şöyle dediğimi hatırlıyorum;

    "siz başlayın yemeye, ben de sir yes sir değilsem, ilk pizzalarınız bitmeden 6 tane daha pizza getirteceğim bu eve"

    devamlı reklamları dönen, maviş pizzacımızı aradım. yetkili kim varsa görüşmek istediğimi söyledim kibarca. telefona geldi.

    - merhaba kolay gelsin canım, biz az evvel 6 tane pizza söyleyen kişileriz. hemen anlatayım derdimizi kısaca. bakarsanız ekstra koydurduğumuz şeylerle birlikte siparişimiz 120 liraya tekabul etti. gelen pizzalar tırt, elemanlarınız üzerine malzeme koymayı unutmuş, ki her şeyi duble seçtik neredeyse.
    + pizzalarımız standarttır sir yes sir bey
    - bize gelenler standart değildi
    + biraz hatta kalabilirseniz, hemen arkadaşlarımla kısa bir görüşme yapıp dönüyorum
    .
    .
    .
    + sir yes sir bey, pizzalarınız sunduğumuz kalite standartlarına göre ve gramaj açısından yeterli ve uyumlu olarak hazırlanmış olup
    - dostum, belli ki genç bir arkadaşsın. eminim orada o konuma gelmek için epey yardırmışsındır ama beni anlamıyorsun. diyorum ki, bu pizzalar pizza değil. verdiğimiz parayı hak etmiyorsunuz ve bizim buna gerçekten büyük isyanımız var. buradan ancak bu kadar dile getirebiliyoruz, ama isterseniz birazdan elimizdeki boş pizzalarla gelip orada da dile getirebiliriz. ha siz bir cuma akşamı, şubeniz full iken bu isyanımızı ne denli bastırabilirsiniz orasını bilemem
    + sir yes sir bey, biz müşterilrimizin mem...
    - şimdi siktir et müşteri memnuniyetini falan, ben memnun olmak istemiyorum, karnım doyarken dişimin arasına sucuk parçaları kaçsın istiyorum ama sucuk yok bunun üzerinde. şimdi biz bu pizzalardan 3'ünü yedik, çünkü çok acıkmıştık. en geç 1 saat içerisinde sipariş verdiğimiz özellikteki pizzaları istiyoruz. seçim sizin, dilerseniz gönderirsiniz, dilerseniz de üzeri boş olan pizzalarımızla birlikte biz oraya geliriz. açın ve bakın benim yemeksepeti hesabıma ve sizden ne kadar çok sipariş verdiğimi görün. inanın beni kaybetmek de istemezsiniz.

    telefonu adamın suratına kapattım kızgınlıkla. normalde yapmam, ama salak yerine koyulmak da hiç ama hiç hoşuma gitmez. beklemeye koyulduk. bu esnada, diğer pizzalardan sadece 1 tanesi kalmıştı. kapı çaldı, gelen aynı çocuktu ve elinde pizzalarımız vardı.

    - iyi akşamlar
    + geç birader, ayakkabıyla gir, içerde çıkar.
    - eyvallah abi
    + ne o sizin patron çark etmiş?
    - abi aramızda kalsın, sizi sordu bana, ben de anlattım
    + yok yaaa, ne anlattın?
    - valla özür dierim ama, "2 metre boyunda ve 150 kiloluk 3 tane gür sakallı adamdılar, amerikan futbolu oynuyorlarmış" dedim abi.
    + ehehehe iyi demişsin
    - müdür bey bir tane de tavuk ve elma dilim patates gönderdi
    + al şu 10 lirayı hadi sağol

    saat anca 9'du, pokerde acayip ütülüyordum, pes'te sabahtan beri elime veriyorlardı, ama artık gururluydum!!! pizzalarımız gelmekle kalmamış, üzerine eşantiyon bile göndermişlerdi!!!

    derken müdür aradı;

    - iyi akşamlar sir yes sir bey, umarım pizzalarınızdan memnun kalmışsınızdır.
    + sağolun x bey, işimizi görür bunlar, tavuklar için de sağolun.
    - 0532........ bu benim direkt telefonum, bundan sonra olmaz ama, bir sıkıntınız olursa bana buradan ulaşın lütfen, daha çabuk çözerim
    + haaa, eyvallah kardeşim, iyi bak kendine, sağol.

    demem o ki, bu işlemde yemeksepeti.com'dan hiçbir yardım almadık. çünkü benim pizzam soğuduktan sonra ve onu yiyemeyecek konuma geldikten sonra yapacakları müdahale benim işime yaramazdı. kendim girdim devreye. yazsaydım, şikayet etseydim ne olacaktı ki? dönmeleri, talebimizi yerine getirmeleri, yok prosüdürü osu busu falan ohoooo!

    kendi işinizi kendiniz görün derim ben. yemeksepetini kullanma sebebimiz de, o site üzerinden verilen siparişlerde 1 alan 1 bedava pizza vermeleriydi. yoksa kampanya olmayan bir yerden sipariş verirken, arar kendim söylerim istediğim şeyi. bu hem karşı tarafın kime ne götürmesi gerektiğini daha iyi anlamasını sağlar, hem de yanışlık yapılmasının önüne geçer.

    o akşam 3 kişi, tam 12 adet 8-12 kişilik dev pizzalardan yedik. biraların yarısı ıskartaya çıktı, gece uyuyamadık ve sabah bu 3 ayı, gördükleri kabusları birbirlerine anlatmak adına sabah kahvaltısı sofrasındaydı. sofrada adam başı 6'şar tane poğaça vardı. utanmadık.
10169 entry daha
hesabın var mı? giriş yap