5 entry daha
  • ulkemizde tuketilmeyen ettir. cunku bizde ayilari oynatirlar, karilarin hamamda nasil bayildigi rolunu yaptirirlar. hatirlarim ufakken her hafta anneanne evine ziyarete gidilirdi, hatta bazi haftasonlari tum haftasonu orada gecirilirdi. ve hemen her hafta cingenin bir tanesi burnuna halka takilmis ayiyi ceke ceke dolastirirdi, bir elde halkadan uzanan zincir, diger elde tef. ilgisini cekebildikleri cocuklarin ve ebeveynlerinin paralarini almaya calisirlardi. oynatirlardi tef esliginde, hamamda karilarin nasil bayildiginin rolunu yaptirmaya calisirlardi. bazen de mahallenin yasca buyuk abileri ayiyla gures ederlerdi, evet yanlis okumadiniz, ayiyla gures ederlerdi, neyin kafasiysa artik? acaba ayibogan lakabi buradan mi geliyor? mahallenin gencleri bu titre veya lakaba erismek mi istiyordu? bilemedim, neyse.

    simdi bu anlattigim haftasonu aktivitesinde ayi var, sopar var. henuz bugun bukres'te ayi eti yedim, yani orada da karsima ayi ve roman cikti. hayat nasil bir tekrar silsilesi?

    bu arada ayi eti yerine kayisimi cikarip cigneyeydim daha iyiydi. bir de 90 dakika pismesini bekledik. kayisimi cignerken devre arasiz futbol maci seyrederdim, o derece.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap