12 entry daha
  • almancı teyzemler o yaz geldiklerinde bir sinema makinesi getirmişlerdi. getirdikleri tek film de king kong du. teyzeoğulları babannelerinin bahçesine hıladan bozma bir perde çekip filmi oynatmışlardı. sinema elbette bilinmeyen bir olay değildi ama yanı başında komşunun bahçesinde izlemek değişik bir tecrübe olduğu için bayağı bir kalabalık toplanmıştı. ben diyeyim 1000 siz deyin 2000 kişi. (zaten kuzenler sonra emek sinemasını kurdu)

    bir sorun vardı, film almancaydı. o yıllarda video da henüz yaygınlaşmamış olduğu için insanların bu yolla almancalarını geliştime şansı da yoktu. bu yüzden kuzenler filme dublaj yapmışlardı. jessica lange'ı da büyük teyzeoğlu seslendirmişti.

    bu arada, özledim o günleri be sözlük. teyzemgil almanya'dan gelsin, hediye getirsin, steyşın arabalarının bagajına binip gezelim, cümbür cemaat dondurmacıya gidelim, gelmelerine bir ay kala beklemeye başlayalım, gittiklerinde üzülelim, her vedalaşmada ağlasınlar ama çaresiz gitsinler yaban ellere, süpürsünler sokakları pis el pis yürek. güç bela geçinsinler, ama kuyruğu hep dik tutsunlar, her defasında kardeşlere yeğenlere hediye getirmeyi unutmasınlar.
225 entry daha
hesabın var mı? giriş yap