211 entry daha
  • her türlü ticaretin döndüğü bir yerdir. kara para, uyuşturucu, cinayet, darp, intihar, tefecilik, hırsızlık, dolandırıcılık, insan ticareti, bavul ticareti gibi. istanbulun karanlık tarafıdır bu otogar ve oradakilerin hiç biri istanbullu değildir. %95'i doğudan gelen kişilerden meydana gelir.
    bu mekan hakkında çok şey biliyorum. duymadım, gördüm. hiç kolay değil orada yaşam çabası, hele ki ben izmirli birine. her santimetre karesine kadar biliyorum o iğrenç mekanı.
    örnekler verebilirim;
    otogarın aşağısına indiğiniz zaman terkedilmiş otobüsleri görürsünüz. o sahipsiz otobüsler borçlarla ve hayallerle alınmış otobüslerdir. sahipleri katakulliye getirilmiş, 3-4 kişi borçlandırılmış otobüs alınmış otobüse iş yaptırılmamış, yola çıkartılmamış, borçları ödenilememiş ve sahipleri ya öldürülmüş ya da intihar etmiş. diyorum ya, sahipsiz onlar.

    otogarın çevresine kurulmuş olan galeriler de büyük sorun teşkil eder. tefecilik, sahte senet, kara para aklama aklınıza ne gelirse bu adamlardadır, namusuyla iş yapan galeri yoktur. para alırsınız iki katı ödersiniz tabi şanslıysanız sizi yolunacak kaz gördükleri halde silah zoruyla boş senet imzalatır, ödettirirler. gerekirse peşinize adam takarlar ki polise gitmeyin diye.

    uyuşturucu ticareti ise şu şekilde işler; doğudan büyük parti mal belirli aralıklarla hareket eder. istanbula gelen mal paylara bölünür ve bu işin arkasında şu allah allahçı tarikatlardan, siyasetten adamlara kadar gidiyor. büyükler olmak üzere, en küçükler de vardır, 9 yaşında çocuğun okul çantasına uyuşturucu koyup kuryelik yaptıracak zihniyettir bu. daha ne vereyim abime?

    oradaki güvenlik görevlileri geç onlar zaten bu işlerin asıl adamı da polisler, otogar yöneticileri yani herkes korkutulmuş, satın alınmıştır. pezevenklik yapan çoktur ama alelade değil tabiki ek iştir onlar için, karısını, kızını, oğlan çocuğunu pazarlayan adamlar var bu otogarda.

    diyorum ya istanbulun karanlık yüzü bu otogar. bir pisliğe bulaşmadan, başıma iş almadan, hiç bir boka bulaşmadan memleketime ve okuluma döndüm şükür. hiç düşünmedim değil orayı napalmlere bağlayıp patlatmayı ve ya orospu çocuklarını tek tek vurmayı ama geleceğime, aileme, kadınıma yazık edecektim, bende siktir ettim. diyeceğim şu ki; oradaki her insana dikkat edin, hiçbiri insan değil.
1280 entry daha
hesabın var mı? giriş yap