85 entry daha
  • hard'da 2.ye bitirmek üzere olduğum oyun. bittikten sonra uzun bir entry daha yazmak istiyorum çünkü ilk oynayışta kaçırdığım çooook şey varmış.

    evet az önce hiçbir walkthrough, gameplay, yardım vs. almadan 47 üzerinden 35 achievement ve toplamda 1.184.255 puan skor ile bitirdiğim oyun.

    ilk değineceğim şey, silent assassin olarak oynama bölümü. buradan başlıyorum çünkü gördüm yukarıda "sonlara doğru çatışmadan ilerlemenin mümkün olmadığı oyun" tarzı entryler girilmiş. tamamen yanlış. tüm bölümleri hiç görülmeden(yani spotted olmadan, ki 1500 puan içeri sokuyor bu durum sizi) bitirmek mümkün.
    -silent assassin'den girdim kaza süsü ile devam edeyim. benim en sevdiğim bölüm bu oldu. bir hedefi öldürmek için çeşitli yollar var. mesela birini öldürmek için işediği yere elektrik verebiliyorsunuz kabloların arasına ingiliz anahtarı koyarak, ya da aynı bölümde -ki bu bölümde barbekü yapıyor herifler- acı sosun yerine benzin koyuyorsunuz. adam ateşin üstüne bocalayınca yanarak ölüyor. başka birini başka bir bölümde kahvesine gizlice zehir koyarak öldürüyorsunuz. başka birini kafasına bozuk disco topunu düşürerek öldürebiliyorsunuz. örnekler çok.

    disguise'dan yani kılık değiştirme'den devam edeyim. önceki oyunlar(hiçbirini oynamadım) ile karşılaştırılıp eleştirilen bir yanı bu. kılık değiştirince tanınma durumu: şöyle ki, polis kılığına girip polislerin yanından geçerken polisler sizi tanıyabiliyor. eski oyunlarda böyle değilmiş sanırım? ama bu çok normal, insanların mesai arkadaşlarını tanıyacağı düşünülmüş. tamirci kılığında polisin yanından geçerseniz tanımıyorlar yani sorun olmuyor. polis kılığında polisi atlatmak için de instinct kullanıyoruz. bu dediğim tanıma olayı zaten çok yakına gelince oluyor. yani disguise özelliği yerinde sayılır, epey zorluyor ama eleştiriler yersiz.

    oyun gerçekten zorlayıcı. ilk olarak normal'de bitirmiştim ki silent assassin'e aşina olmadığım için sabırsızca oynamış, pek çok yerde katliam yapmıştım silahlarla. ikincisinde yani şimdi bitirdiğim oyunda hard'da başladım, gizli kalmak neredeyse tüm bölümler için gerçekten zor oldu. tüm bölümleri spotted olmadan ve mümkün mertebe signature kill ile geçmeyi çalıştım.

    dağınık dağınık yazmış oldum ama şimdilik eyyorlamam bu kadar. aklıma bir şey gelirse daha sonra gelip editlerim.
94 entry daha
hesabın var mı? giriş yap