• türkiye'de her dine mensup olabilirsiniz ancak ateist veya agnostik olamazsınız.
    bu kabul edilemez. ateist veya agnostik iseniz her türlü baskı, ceza, yıldırma şiddetle karşılaşırsınız. dahası toplumun geneli, vergi ödediğiniz devlet, sizi yok sayacak, düşman olarak görecek, haddinizi bildirecektir. toplumun en çok okumuş, en üretken kesiminin, haklar bakımından yok sayılmasıdır.

    nedir bu korkunun sebebi?
    üç beş tane denilen bu allahsız kitapsızlar neden böyle korkuluyor. neden inançlılar bunları gördüğü her yerde, yakmaya, öldürmeye çalışıyor.

    örsan k. öymen t24 sitesinde türkiye'de ateist ve agnostiklerin yaşadığı sıkıntıları anlatan uzun ve aydınlatıcı bir makale yazmış.
    http://t24.com.tr/…e-agnostikler-baski-altinda/6076

    --- alıntı ---

    bugün taksim meydanına birisi çıksa, “allah vardır!” diye bağırsa, kimse o vatandaşa dokunmaz...bugün taksim meydanına birisi çıksa, “allah yoktur!” diye bağırsa...etrafında oluşan kalabalık onu tartaklamaya başlar, onu dövmeye başlar, hatta onu linç bile edebilir.

    nitekim yılın her günü, günde beş vakit ezan sesi eşliğinde, allah’ın yüce olduğu ve muhammed’in de onun peygamberi olduğu tüm halka sesli bir biçimde duyurulmaktadır...bir kişi günde beş kez bir hoparlörden, “allah yoktur! muhammed de allah’ın peygamberi değildir!” diye bir duyuru yapsa, o kişinin sağ kalma olasılığı çok düşüktür...

    televizyonlarda ateizmin ve agnostisizmin yeterince tartışılamadığı, sadece din propagandasının yapıldığı bir ülkede, demokrasiden, temel insan haklarından, düşünce ve ifade özgürlüğünden söz etmek olanaklı değildir.

    türkiye’de ateist veya agnostik olduğunu söyleyen, yaşamını riske atmaktadır.

    türkiye’de ise herkes müslüman olmak zorunda; müslüman değilse de, hıristiyan veya musevi olmak zorunda! insanların ateist veya agnostik olmaya hakkı yok!

    ateistlere ve agnostiklere ahlaksız insanlar olarak bakmak gibi genel bir eğilim var! türkiye’de bir ateist ve agnostik canını kurtarsa bile, zavallı ve ahlaksız bir insan muamelesi, hatta satanist kişi muamelesi görür! satanist veya ateist fark etmez, ikisi de “ist”le bitiyor nasıl olsa!

    ahlak, yazılı kaynaklara göre, tektanrıcı dinlerin ortaya çıkmasından binlerce yıl önce, yazılı kaynakların ötesine de geçecek olursak, muhtemelen onbinlerce yıl önce zaten vardı.

    “eurobarometer”in 2005 yılında gerçekleştirdiği bir araştırmaya göre, isveç’in %77’si, danimarka’nın %69’u, norveç’in %68’i, fransa ve hollanda’nın %66’sı, britanya’nın %62’si, finlandiya’nın % 59’u, belçika’nın %57’si, almanya’nın %53’ü, isviçre’nin %52’si, avusturya’nın %46’sı, ispanya’nın %41’i, italya’nın %26’sı tanrı’nın varlığına inanmıyor...aynı araştırma kurumuna göre tanrı’ya inanmayanların oranı türkiye’de % 5.

    hıristiyanlar %29 ile en büyük grup, müslümanlar %24 ile ikinci büyük grup, dinsizler ise %16 ile üçüncü büyük grup. geriye kalan %30 ise büyük ölçüde hinduistler, budistler, taocular ve şintoistler...

    avrupa birliği nüfusunun yaklaşık yarısı dinsiz. sadece avrupa birliği değil, dünya açısından da baktığımızda, ateistleri ve agnostikleri de içeren 1 milyardan fazla dinsiz insandan söz ediyoruz. ancak türkiye’de, dinsizliği tartışma konusu yapmak bile “ayıp”, “günah”, “yanlış”, “yasak” ve “kötü”.

    türkiye’de örgütlenmeye çalışan ateistler ve agnostikler sürekli baskı ve tehdit altındalar. türkiye’de dindarların “dini hizmetler” kategorisinde kurduğu on binlerce dernek ve vakıf var, ancak ateistlerin ve agnostiklerin bir tek derneği, bir tek vakfı bile yok.

    türkiye cumhuriyeti vatandaşı olan her öğrenci, ailesi ve/veya kendisi ateist veya agnostik bile olsa, okulda din dersini almak zorundadır! bu derste, felsefede de, bilimde de tamamıyla tartışma konusu olan allah’ın varlığı, allah’ın özellikleri, evrenin allah tarafından yaratılmışlığı, ruhun ölümsüzlüğü, peygamberlik, vahiy, mucizeler, kıyamet gibi birçok iddia, mutlak gerçeklermiş gibi anlatılmaktadır! hatta sınav sorularında, tektanrıcı dinlerin bu tezlerine aykırı bir yanıt verirseniz, sınavdan ve dersten kalırsınız!

    her şeye rağmen, türkiye’deki ateistler, agnostikler, dinsizler ve dine eleştirel bakanlar, yoğun bir baskı ortamında yaşasalar da ve büyük haksızlıklara uğrasalar da; bu kesimler örgütlenmekte büyük güçlüklerle karşılaşsalar da, internet ortamında, www.ateizm.org , www.ateistforum.org , www.dusuncedunyasi.net, www.bilimvedin.net, www.agnostik.org, www.bilimfelsefedin.org, www.turandursun.com, www.mucizeyalanlari.com, www.ateizm.blogspot.com, www.pozitifateizm.wordpress.com gibi web siteleri ve bloglar üzerinden seslerini çıkartmaya çalışmaktadırlar... bu siteler de sık sık aleyhte yargı kararlarıyla veya lehte yargı kararlarına rağmen kapatılmaktadırlar; dinci yobaz çevrelerin dava konusu haline gelmektedirler; site yöneticileri ve yazarları da sürekli tehdit, hedef gösterme, hakaret gibi baskıların altında çalışmaktadırlar; zaman zaman kimliklerini bile gizlemek zorunda kalmaktadırlar.

    en kötümser bakış açısıyla, orta çağ’da avrupa’da ne yaşanıyorsa, türkiye’de bugün de o yaşanıyor!
    en iyimser bakış açısıyla, “rönesans” ve “aydınlanma” hareketiyle başlayan devrim sürecinde avrupa’da ne yaşanıyorsa, bugün de türkiye’de o yaşanıyor!
    her koşulda, tarihsel süreç bizi, uzun vadede iyimser olmaya götürecektir!

    --- alıntı ---
hesabın var mı? giriş yap