11 entry daha
  • sigaranın sağlığa zararlı olduğunu bilen ama içmekten vazgeçemeyen kişilerin kullanmasını önerdiğim zamazingo. filtresi hakkaten önemli miktarda (%60 civarı) katranı ve ek olarak nikotini tutar. katran filtrede kaldığı için dişte çok daha az sarılık oluşmasını sağlıyor. ciğerlerin biraz daha az tıkanması sayesinde daha rahat nefes aldırıyor. ağızda kalan sigara kokusunu ve tadını azaltıyor. dezavantajları olarak öncelikle 5 paket sigara için 1 kutu filtre harcamanız gerekiyor. 1 kutu filtrenin ortalama maliyeti de 1-1,5 tl arası oluyor. diğer dezavantajı sürekli cebinizde gezdirmeniz gereken 4,5 filtre oluyor. ek olarak sigaranın tadını (ne kadar aksini iddia etseler de) biraz değiştiriyor. bir de sigara dumanını çekmek daha zor hale geliyor. özellikle de filtre tıkanmak üzereyken.
    fakat bu dezavantajlarına alışınca filtre sizin için vazgeçilmez hale geliyor.

    piyasada en rahat bulabildiğiniz süzen 92marka yerli filtredir. sonra clipper ve david rose gelir. süzer marka gibi taklitler de mevcuttur.
    süzer: taklittir, ucuz ama adidir. katranı tutma becerisi düşüktur.
    clipper: orta kalitedir, yabancıdır, diğerleri 4, bu 6 delikli olduğu için daha yüksek emiş gücüsağlar. katran tutma becerisi ortadır.
    david rose: pahalıdır ama ambalajı güzel ve daha hijyeniktir. filtre kısmı, (rakiplerininki sarı iken) kırmızıdır. katran tutma becerisi ortadan biraz daha iyidir. tadı digerlerine nazaran daha çok değiştirir.
    süzen 92: kanımca en iyisidir. katran tutma becerisi yüksektir. yerli marka olduğu için daha uygun fiyatlıdır ve daha rahat bulunur. tek dezavantajı 4 delikli olmasıdır.

    sözün özü sigara filtresi kötü olan sigara alışkanlığının tek iyi yanıdır.

    edit: nikotin kelimeleri katran kelimesi ile düzeltilmiştir. uyarı için bulletproof'a teşekkürler
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap