11 entry daha
  • muhteşem yüzyıl'ın 100. bölüme ermesinin şerefine milliyet gazetesi'ne verdiği röportajda ibretlik açıklamalarda bulunmuş, meral okay'ın ölümü sonrasında diziyi kıvırabilmek için bildiğiniz kıvranmış ve hâlâ da tepkiler ortadayken aynı yanlış yoldan burnunun dikinde gitmekte ısrarlı olan senarist. ama belki de suç kendisinde değil, sırf dizinin 1. bölümünden öldüğü güne kadar meral okay'ın yanında çalışıp tretmanı hazırladığı için diziye yine de en hakim kişi olarak kendisi görüldüğünden inatla kendisini - tek başına - bu dizinin senaryosunu yazmakla görevlendirmekten geri adım atmayan yapımcı timur savcı'dadır.

    seyircinin %90'ının hürrem sultan karakterini sevdiğini, geri kalan %10'unun da gizliden hürrem taraftarı olduğunu söyleyerek daha en baştan dizinin 3. sezondaki omurgasını yanlış noktadan kurduğunu belli ediyor. seyircinin - ve pek tabii ki de kadın seyircinin - hürrem'i tutup onun yanında yer aldığı günler dizinin 1. sezonu ve 2. sezonunun ilk yarısında kaldı. 3. sezonda dizinin en baş kötüsüne dönüşen hürrem'i %100 seven kimse yok artık. 1. sezondaki noktadan bakarak 3. sezonu yazdığı anlaşılan kendisi, 4. sezonu da bu şekilde yazmaya devam edecek sanırım. seyircinin hâlâ hürrem'i çok sevdiğini ve bu nedenle çevirdiği her türlü pislikte ondan taraf olup ona hak vereceğini düşünerek. diğer yandan hatice sultan ve nigar kalfa karakterlerinin de çok sevilen karakterler olduğunu söylemiş ki, 2. sezonda bile depresifliğiyle yeterince can sıkan hatice sultan, 3. sezonda ibrahim'in ölümü sonrasında sanırım dizi izleyicilerinin %99'u tarafından en çok nefret edilen, en çok tiksinilen, dizinin görüp gördüğü en itici ve gerizekalı karaktere dönüşmüş durumda. nigar kalfa karakteri ve filiz ahmet'in düşürüldüğü durumdan bahsetmeye bile gerek yok. 3. sezonun belki de en anlamsız kaybı, en büyük adam harcaması ve en büyük senaryo fiyaskosu.

    yine de en acınası açıklamayı dizinin savaşlı bölümleriyle ilgili yapmış. en az izlenen bölümlerimiz savaş bölümlerimiz demiş. hani 3. sezonda dişe dokunur tek bir tane bile savaş / sefer sahnesi olmadığı için çok eleştiriliyoruz ama savaşlı bölümler de zaten izlenmiyor, 4. sezonda da hiç öyle adam gibi savaş / sefer sahnesi beklemeyin demiş. reyting ölçen aletler o şekilde söylüyordur mutlaka, ticari realite açısından bakılınca doğrudur. ama bu sözleri söylerken 30 bölüm yazdığı sezonda savaş / sefer sahnelerini bütün sezona yaydırmayıp, 25 bölüm karı kavgasından sonra 2-3 bölümü silme savaş/sefer muhabbetleriyle doldurarak seyirciyi sıktığı için bu bölümlerin en az izlenen bölümler olduklarını / olabileceklerini tahmin etmiyor. mohaç savaşı'nı gösterdikleri 26. bölümü hâlâ bu dizinin en büyük reytingi alan ve en çok övgüyle söz edilen 2-3 bölümünden biriyken ve bütün ümitler sönmüş olmasına rağmen bir benzeri hâlâ daha çaresizce beklenirken bu sözleri sarfetmiş olması büyük talihsizlik olmuş. adam gibi savaş / sefer sahnesi yazıp çekemiyoruz diyememiş de "çekiyoruz ama en az da onlar izleniyor, biz buna rağmen yine de o detayları da atlamayıp çekiyoruz" diyerek bahaneyi sunmuş, 4. sezon için de savaş / sefer namına bir şey beklemeyin demiş kısaca. tarihi dizide tarihi seferleri ve savaş sahneleri gösterdikleri için şükran duymamız gerek sanki kendilerine, lütfetmişler.

    ne diyelim, meral okay gibi bir ismin yanında onca bölüm çalışmasına rağmen öğrendikleri neticesinde yazıp yazabildiği hâlâ ve hâlâ kavak yelleri ayarında bir tarih dizisiyse çok da nefes tüketmeye gerek yoktur belki de. dediğim gibi belki de suç kendisinde değil, 3. sezonun bütün vasatlığına rağmen hâlâ kendisini senarist olarak bu dizinin başında tutmakta ısrar eden timur savcı'dadır.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap