90 entry daha
  • biraz önce son bölümü bitirdim. gerek finaliyle, gerek diğer bölümleriyle el ayak titreten olağanüstü ve cidden bambaşka dizi. diziye başlanmadıysa hakkında hiçbir yorumun okunmamasını tavsiye ederim.

    --- spoiler ---

    gün oldu bir günde 4-5 bölüm izledim. hâl böyle olunca ve bunların çoğunu gece izleyince tuvalette bob'u, rüyanda devi görmek garip kaçmıyor. dizinin başından sonuna kadar şüphelenmediğim bir tek anam babam kaldı sanırım. bob'un insanların içine girdiğini öğrendikten sonra "siktir, ya cooper'ın içine girerse?" dedim. sonuçta bob, istese ekrandan benin bile ruhumu ele geçirebilir. neyse, sonra windom çıktı, birsürü şey oldu. bunu unuttum bile.

    dizinin rating almadığı için kısa kesildiğini bilmiyordum. ben her şeyin bize gösterilmesini tercih etmeyen bir izleyiciyim. dizilerde belli bir son olmasını değil; bazı şeylerin bizim senaryomuza bırakılmasını seviyorum. bu demek değil ki dizi bittiğinde akılda birsürü sorular kalsın, diziyi düşünmekten beynimiz fışkırsın. mesela fabrikada patlama oldu. bana onların cesetlerini göstermediler diye ben bu diziye "aaa yarım kalmış." diyemem, saygısızlık olur. ama mesela beyaz loca'ya giden yol aşktan geçiyordu. son bölümde buna değinilmesini çok bekledim. aklıma kazınan kocaman soru işaretlerinden biri de donna yemek dağıtırken bir eve girmişti. orada bir torun ve sanırım onun ninesi vardı. onlar neydi? son bölümde cooper loca'dayken onların da gizemi son bulur dedim, bulmadı. son bölüm bittiği gibi "acaba ben mi bir şey kaçırdım?" diye araştırdım, onlar filminde çıkacakmış sanırsam.

    neticede dizi bitti. yeri geldi korkudan yeri geldi heyecandan titredik. bob yüzünden aynalara bakamaz olduk.

    bence twin peaks, gelmiş geçmiş en iyi diziler'e adını altın harflerle yazdırmıştır. dizi için yapılacak en güzel tanım, nevi şahsına münhasır olduğudur.

    --- spoiler ---

    ısrarla izleyiniz, izlettiriniz.
545 entry daha
hesabın var mı? giriş yap