6 entry daha
  • stuart mcmillan ve orde meikle'den müteşekkil glasgow'lu dj ve proküksyon ikilisi.

    söylemesi kolay tabi ama slam, anlık zevklerin hakim olduğu elektronik dans müziği piyasasında bugüne bugün 15 yıldır sürekli başı çekmiş bir ekip. tee 1988'lerden beri dj'lik yapan ve single'lar yayınlayan bu iki arkadaş, aynı zamanda soma records gibi techno piyasasının baba labellarından birinin de kurucuları. ancak slam ikilisinin yaptıkları, başarıları bunlarla da bitmiyor.

    80 sonlarından itibaren glasgow ve çevresinde arches klübünde çıkardıkları setler ile giderek ünlenen iki kafadar, daha büyük bir patlamayı 1993 yılında çıkardıkları efsane parça positive education ile yaptılar. bugüne bugün techno alemlerinde eskimeyen, orijinal haliyle hala bile çalınan bir iki parça varsa bunlardan biri positive education'dur (diğeri de dave clarke'ın red serisi olsa gerek). remixleri hala yapılmakta ve piyasada dolaşmakta bu parçanın... daha sonra çıkardıkları dark forces* da benzeri bir beğeniyle karşılanmıştır. 2001 yılında da alien radio isimli albümü çıkardılar, şu aralar da yeni albümlerinin çalışmalarına devam ediyorlar. yeni albüm 2004 başında yayınlanacakmış, ocak ayında da ilk single! ayrıca bir de "slam - back to mine" yayınlanıyormuş ocakta.

    slam, son yedi yıldır iskoçyanın ünlü rock festivali t in the park'da kendi adlarını taşıyan slam tent'in müzikal yönetmenliğini yapıyor, 15.000 kişinin içine doluştuğu bir dans çadırı! bir de son beş yıldır glasgow'da düzenledikleri pressure partileri ile arches'da binlerce kişiye çalıyorlar ve 4-5 saatlik setler çıkarıyorlar. bu setlerden geçtiğimiz ağustos ayında olanının kayıtlarını da indirmek mümküm > http://www.slamevents.com/mix.html .

    daha ne yapsınlar diyorum, saygılarımla!
52 entry daha
hesabın var mı? giriş yap