8 entry daha
  • medyanın tavrı direnişçilere bir çok şeyi anlatabilmiş olmalı, anlatabilmeli.

    bu ülkede medya yalnızca gezi parkı direnişçilerine karalama kampanyası uygulamıyor. bu ülkede medya kendi varoluşunu gerçeklemek adına hakkını arayan her kesime kara propoganda uyguluyor. bu bağlamda değerlendirdiğimizde "çapulcu" ile "bebek katili" aynı şey. elbette anlam olarak aynı değil, ancak kullanış biçimi adına sermayenin ve hükümetlerin işine gelmeyen mücadeleleri sürdüren her türlü kişi/kurum/oluşum bu çeşit bir kavsamsallaştırmaya kurban gitmekte. bu yönde bir farkındalığın yavaş yavaş oluştuğuna dair açıklamalar umut verici, mesela tuna kiremitçiden bir örnek:
    https://twitter.com/…arbe/status/341141747633635328

    ne olursa olsun abdullah öcalan milyonlarca kürdün "önderim" dediği bir kişidir. desteklemek/destelememek ayrı bir mevzu fakat kendi kendimize "bu adamın posteri neden burada/kimi temsil ediyor bu adam" demenin pek bir anlamı yok. burada bizlere düşen, en azından bu denli bir birlik havası eserken kürt hareketine/pkk'ya/abdullah öcalan'a olan bakışımızı sorgulamak olmalı diye düşünüyorum. bu saydıklarımla ilgili neler biliyoruz diye soralım kendimize, ve daha önemlisi bu bildiklerimizi nerelerden öğrendik diye soralım. inanıyorum ki en büyük bilgi kaynağımızın bugünlerde bizi görmezden gelen, karalayan ana akım medya çıkacak.

    son bir şey daha: bugünler, sorgusuz sualsiz reddettiğimiz insanlarla (pkk'yı/öcalanı destekleyen insanlar) aynı ortamda barış içinde mücadele verdiğimiz çok değerli günler. belki de uzun süre bir daha bu kadar yakın olamayacağız birbirimize. gidip konuşalım, soralım, eleştirelim. "neden?" diyelim. "neden savunuyorsunuz bu adamı?". bir kere de onlardan dinleyelim cevapları. neden olmasın?
84 entry daha
hesabın var mı? giriş yap