19 entry daha
  • an itibariyle tansel-emin çölaşan çiftini tunalı'da görmemle akıbeti konusunda şüpheye düştüğüm eylem.
    kızılay'ın boşluğu, tunalı'nın içi boşluğu gerçekten can sıkıcı. bu gece tgb bayrağı ve tansel'i bir arada görünce meydanlarda yalnızlaştığımızı gördüm.

    bu kimin hatası? kesinlikle örgütlerin değil. bence alanlardaki insanların etrafında olup biteni gene kavrayamaması sorun. yanında özgürlük mücadelesi veren kişiyi merak etmemesi, kendi kafasındaki yandaşı ile hareket ettiğini zannetmesi.

    olay yavaş yavaş bir işe ingiliz gibi başlayıp türk gibi bitirmeye dönecek; ondan korkuyorum.

    bu durum eylemlerin sonunu getirir mi? kısa zaman için bence hayır. çünkü temeli sağlam atıldı. bu gazla kuğulu park mevcut haliyle kalır. taksim zaten direniyor (gerçi devletin soyutlandığı ortamda, resmi bir miting yapma gibi bir saçmalık yaptılar); onların havasını kaybetmemesi ve hükümet karşıtı temelli özgürlük talepleri direnişin sürmesi için önemli.

    ankara'ya geri dönersek sosyalist gruplar şu anda belki biraz yorgunluktan belki biraz hayal kırıklığından alanlarda değiller ankara'da. fakat bu durumun da çok süreceğini sanmıyorum çünkü gerçek özgürlük hissine ve kendi potansiyellerinin farkına yeni vardılar. bu gücü terk edip sinmek kendi davaları adına en büyük hata, hatta ihanet. bir kemalist ve düzenin parçadı olarak şunun farkındayım; kendimi tenzih ederek konuşuyorum; kendileri alanlarda olmazsa düzen aynen devam eder. laikliğin sınırlarına müdahale edilmedikçe iktidarın yaptıkları çok umurumda olmaz fakat tıpkı 10 yıllık süreç gibi en nihayetinde bu ılımlı görünümlü radikal dinciler kendi düzenlerini kurarlar ve o gün geri dönüşü olmayan bir yolda bizler kemalist, sosyalist, gay, lezbiyen ayrımı olmadan sinmiş ve mutsuz oluruz.

    işte bu günler o yoldan önceki son çıkış, bu yüzden sevgili kardeşim, bırak son tahlilde sana uymayan insanların ne dediğini, aslında özgürlük temelinde bir aradasınız, yan yanasınız. çıkın sokağa, ve sizi temin ederim korkmayın, kemalistler eski kemalistler değil. belki bu işin sonunda sosyalist bir düzen kurulmayacak fakat mevcut düzeni dünyada hiç görülmeyen bir şekilde tüm post-modern kalıpları da yıkarak, yepyeni bir forma sokmak da bizim elimizde. çünkü ben o gücü sokakta gördüm, yeter ki birbirimizi dinleyelim ve saygı duyalım.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap