45 entry daha
  • eve yeni geldim.
    gözlemlerim:

    12:15'de ethem sarısülük'ün cenazesi için kızılay'a geldik, insanlar yeni yeni toplanıyorlardı, kızılay meydanını kapatmışlardı ama:

    12:20 gibi polis megafonla uyarı yapmaya başladı. "yuh" sesleri ve sloganlarla uyarılar protesto edildi. güzel türkçe konuşan biri -sanırım polis - bu "2911 nolu kanuna aykırı davranıyorsunuz, dağılın" mealindeki uyarısını 4 veya 5 kez yaptı.

    12:25 veya 12:30 gibi salıdırı önce tomalarla başladı. fazla dağılma olmadı. ardından tomalarla hızlandı ve onlarca biber gazı atıldı. bu arada tomaların ilk kez turuncu - kırmızı su sıktıklarını gördüm. o zaman geriye çekilinmeye başlandı. topluluk parçalara bölündü. bir kısım ara sokaklarda eridi ama her 15 dakikada bir meydana tekrar çıktılar. bir kısım arkadaş koleje doğru çekildi. polislerin bir kısmı kurtuluşa kadar onlar su ve gaza tutmuş. barikat kurulmuş orada.

    13:00 kızılay'da sloganlar, gaz bombası ve helikopter sesleri hiç durmuyor.

    13:30 kızılay polis kontrolünde. ara ara eylemciler çoğalıyor, polis te gaz atıyor. hatta ara ara trafik işliyor. kızılay'da insiyatif artık eylemcilerde değil. kurtuluş'taki eylemciler dağılmaya başlamış. ara ara eylemci polis çatışması oluyor.

    14:00 çevik kuvvet kızılay'da terör estirmeye başladı. gözaltılar var.

    15:30 ethem sarısülük'ün cenazesi için batıkent ergazi'ye gidiyoruz. yolların bir kısmı kapalı diye duyduğumuzdan hipodromdan girdik.

    15:45 ergazi'de cemevi'ndeyiz. onbinlerce insan var. megafonla konuşmalar yapılıyor ve sloganlar atılıyor. çevrede resmi polis yok doğal olarak sıkıntı yok.

    16:00 batıkent'te cemevi'nden vedat dalokay parkı'na yürüyüşe geçildi.
    bakınız yolda yürüyenler ön 1
    bakınız yolda yürüyenler arka 2

    sloganlarla yüründü. ethem sarısülük'ün harbiş sitesindeki evinin önünden geçtik. annesi ve sanıyorum ablası veya büyüklerini gördük pencerede. ağlıyorlardı ve alkışlıyorlardı. bir duygusallık oldu toplulukta.

    17:30 vedat dalokay parkındayız. cenaze artık uğurlanıyor.
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap