4 entry daha
  • "otis inan belki senden bile fazla sevdim ben(1), ama otis bu iliskinin bu koca puntolari beni yipratti artik, kucuk harfleri olan bir iliski yasamak istiyorum(2)"

    (1) nasreddin hoca misali inanmiyosan alete koy olcelim gibisinden bir cevabi oldugundan, her zaman kullanilabilecek, karsi tarafi "ulan o kadar da severken, ben onu sogutmusum ayiligimla" dedirtip top karsi tarafa atilmaya calisilir.basarili olunur

    (2) cezmi ersozden ogrenildigini sandigim bu grotesk benzetme de "iliski mi yasiyorum dizgi sefi miyim, yazi isleri muduru muyum belli degil?" denilmeye "iki tik tik bir fik fik daha isime geliyor" anlatilmaya calisilir. bu veya benzeri benzetmeler bir sekilde hayatimizin ilerleyen gunlerinde aklimiza gelir."lan ne denyoymus ha...benzetmeye bak nasil da kirpi gibi dinledim bisi diyo zannederek" gibisinden bir pismanlik yaratilabilir.

    "...otis...otis...(3)bu isim bana hep cok sey ifade edecek.sen ozelsin anliyor musun? ve hep oyle kalacaksin. aglamani istemiyorum, gozyasi dokmeni istemiyorum, mutlu hatirlamani istiyorum beni,(4) ve yasadiklarimizi oldu mu otis, otisim benim aslan otis, oldu mu canim cigerim, kuzucigim(5)"

    (3) bu pause konusmanin vurucu etkisini arttirmak icin yapilir.eee niye durdu ki bu? vaz mi gecti hersey degisiyor mu? gbisinden bir enerji alinilmaya calisilir, muvaffak olununca devam edilir
    (4)sen ozelsin, sen cesitsin cinssin gibi bir sifattir, ciddiye alip buyutulmemelidir, layigindan fazla anlam yuklenmemelidir.ama ben kime konusuyom. aglamani istemiyorum ise bir donem fenerbahce baskani ali senin yaptigi "taraftarlarin sakin olmasini istiyorum, bize yapilan bu haksizliga karsi siddete basvurmamalarini istiyorum, federasyon binasini kursunlamamalarini istiyorum.hakemlere tehdit telefonlari acmamalarin istiyorum" soylemi gibi "hadi aslanim agla agla da tam olsun" manasina gelen bir laftir.aglayacaginiz yokken aglamaktan bahsedilmesi bile insanin gozlerinin yasarmasina sebebiyet verebilir.kaldi ki bu kadar ciddi artikulasyonlu konusmada bambiden bahsedilse insna duygulanir.
    (5) buralari en son akilda kalacagindan cilalama parlatma bolumleridir.madem o kadar kraldim niye terkediyon ki? cevabini hakeder.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap