10 entry daha
  • kurucusu shane smith ve araştırma gazeteciler ryan duffy ve thomas morton'ın dünya'nın farklı bölgelerine giderek oranın politikası, kültürü, ekonomisiyle ilgili, ilgi çekici belgeseller yapan kral ekip.

    ilk sezon hbo bölümleri ve konular şöyledir. her bölümde 2 farklı konu işleniyor bu yüzden, sıkılmak sadece hiç ilginiz yoksa mümkün bence.

    1. killer kids*
    filipinlerdeki çılgın siyasi hesaplaşmalar ve silah üretiminin sebze meyve üretimi gibi sıradan ve doğal olması; taliban'ın intihar bombacısı olarak yetiştirdiği çocuklar.

    2:bad borders*
    kuzey kore'den kaçmayı göze alabilen kadınların dramı. aşağı tükürsen sakal* yukarı tükürsen bıyık*; kaşmir'in sınırlarını koruması çabasının, sınırı dünyanın en tehlikeli bölgesi haline getirmesi.

    3: guns & ammo*
    new mexico'daki bir okulun, yaşanan okul terörlerine karşı ögretmenlerini silahlandırıp, öğrencileride saldırgana karşı eğitmeleri; ırak'ın savaş sonrası toksik atıklar ve amerikanın kullandığı uranyum içerikli silahları yüzünden özellikle yeni doğanlarda görünen anormallik, sakatlık ve hastalıklar.

    4:love & rockets*
    çin'in tek çocuk kanunundan sonra erkeklerin evlenebilmek için kendini paralamaları. adamlar bilborda ilan çıkıyor, abazanlık zirvede; ispanya ve yunanistanda ekonomik krize karşı gençlerin verdiği tepki ve nasıl örgütlendikleri.

    5:winners & losers*
    poligam mormonların ailelerin tarikatımsı hayatlarında gözlerini kırplaran çocuklarını kapı dışarı yani afaroz etmeleri; moritanya'nın güzellik anlayışı çerçevesinde kurdukları şişmanlama kampı.

    6:corruption*
    çin inşaat sektörünün ve devletle el ele vererek madem kalabalığız kuş uçmaz kervan geçmez yerlere ` şehirler: kopya paris` yapalım, binalar dikelim diyerek yüzlerce tamamlanmamış, tamamlansa da boş kalmış şehirler yaratması; ve arap baharının etkileri.

    7: addiction*
    endonezya'nın akıllara durgunluk veren sigara bağımlılığı. kanser tedavisini bile sigarayla yapıyorlar. daha ne diyeyim?; daha güzeli meksika'da underground bir eroin kliniği. çivi çiviyi söker mantğıyla halüsinojen maddelerle tedavi yapılıyor. harika!?

    8:fighting chances*
    senegal'deki laamb* güreşleri. meğer güreşemeyen futbolcu oluyormuş sayın seyirciler; iklim değişikliği sonuçları

    9: gangs & oil*
    şikago'nun güneyindeki çete savaşları sayesinde bölgenin artık chiraq* olarak adlandırılması; nijerya'da iptidai ve illegal yöntemlerle yağ rafine eden halk ve nijer deltasındaki sızıntı.

    10:the hermit kingdom*
    ve finali bomba bir bölümle yapıyorlar. kuzey kore'nin tanrılaştırılan, miikemmel lideri kim jong-un basketbol sevdasi -hatta chicago bulls fanatiği- olmasını fırsat bilen vice, dennis rodman ve harlem ekibiyle birlikte liderle buluşuyor ve ilginç olaylar gelişiyor.

    edit: suroosh alvi de vardı ekipte. unutmuşuz.
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap