• bazı elmalar vardır dışarıdan baktığınızda o kadar güzellerdir ki yememek için kendinizi zor tutarsınız, sonra bir bıçak alırsınız elmanın içini bir açarsınız; o güzelim tatlı mı tatlı yenilesi elmanın içinden kurt çıkar.

    işte mutsuz olmasına rağmen gülebilen insanları o elmalara benzetiyorum.

    dışarıdan bakan insanların çoğu hiç bir şeyi umursamadıklarını, mutsuz olamayacaklarını, hayatta tüm negatiflikleri göz ardı edebileceklerini, ağlayamayacaklarını düşünürler.

    onlar oldukları kenarda o şekilde düşünmeye devam ederken; ben size gerçekleri yazayım biraz.

    her ne kadar polyanna görünseler, etrafa karşı güler yüzlü olsalar da onlarında iç dünyalarında sonuna ünlemler, soru işaretleri koyduğu cümleleri vardır. aslında belkide sürekli mutsuz görünen kişilerden daha çok takılıyorlardır; fakat işte tam orada marifetleri devreye girer.
    hayat ne kadar sorunlu da olsa cümlelerin hepsi soru işareti, ünlem, hatta belkide çoğunlukla virgülle de gitse bir şekilde, bir yerde nokta gelecek o cümlelerin sonuna ve hayat anlamını tamamlayacak.

    kimi zaman o nokta cümlenin sonuna gelmezse gelmez. ee peki ne yapsınlar o sürede hayatı durduramayacaklarına göre etrafındaki insanları kendi cümleleri ile meşgul etmemek, mutsuzluklarının içine kendilerini gömmemek için; içlerinde tam olarak gülmeseler de , akıllarının tümünden çıkaramasalar da, sorunları bir kenarına atıp yüzlerine tebessümü oturtmayı başarırlar.

    emin olun o gülümsemenin enerjisi hayatın hatta etraftakilerin hayatının enerjisini yükseltiyor. ve bu şekilde iken her şey daha kolay yoluna giriyor.

    işte ben de çoğu zaman bu insan grubunun içinde yer alıyorum ve özet olarak mutsuzken kendine ve etrafındakilere hayatı zehir edenlere küçük bir tavsiye olarak aşağıdaki cümlelerimi ekliyorum.

    eğer hayat sizin çayınıza şeker atmıyorsa sizde çayı şekersiz için. bir süre sonra alışınca hayatınız yeniden şekerli günlere dönecektir. hatta eski günlerden daha anlamlı hale gelecektir.
45 entry daha
hesabın var mı? giriş yap