16 entry daha
  • zebur'un ardından gelen tevrat ve onun arkasından gönderilen incil gibi diğerlerini büyük ölçüde tekrar etmeyen bir kitabın sunduğu yaşama biçimi.
    davud'un ümmetinin düştüğü yanlışları musa'nın ufak değişikliklerle yoluna koyması ve musa'nın açığını ufak değişikliklerle isa'nın yoluna koymasının ardından ortaya çıkmış bir dindir.
    kendisinden önceki dinler çok rahat yayılırken, islam, kendisinden öncekilerin deforme olmuş haline kökten müdahale eden muhalif bir din olmuştur.
    "what is the matrix?" nidalarıyla ortama dalmış ve "hiçbiriniz yoksunuz! ne bu musevilik ne bu hıristiyanlık, ne bu putperestlik!" diyerek toptan reddetmiştir.
    kutsal sayılan şarabı haram kılmaya kadar vardırmıştır işi. hal böyle olunca yayılması da çok kolay olmamıştır.
    tuvalette hangi elinizi kullanacağınızdan, karınızla hangi pozisyonda ilişkiye gireceğinize kadar hayatın her alanına, insana dair herşeye müdahale eden ve bu nedenle insanlara zor gelen bir din olmuştur.
    herşeyde pazarlığa alışmış olan insanlar için zordur elbette.
    allah'la pazarlık yapılamayacağı gerçeği kabullenilemez bir türlü.
    beğensenizde beğenmeseniz de din bu!
    6666 ayeti olan ve bir tanesinin bile istismar edilmesine yanaşmayan, kendi içinde tutarlı bir inanç sistemi.
    eski ahitten bozup yeni ahit haline gelmeyen onları dahi düzenleyen bir sistem.
    insanın içinde varolan kısasa kısas esasına dayanan bir mantık bütünü.
    durduk yerde insanların kafasını koparan, kollarını kesen, taşlayarak öldüren barbar bir inanış olduğu iddia edilse de bu cezaları hak etmek için çok büyük çabalar harcanmasını zorunlu kılan, ancak günümüzde uygulanmayan sistem.
    arabistan'a, iran'a bakıp islamı yorumlayanların kendisinden bihaber oldukları ahlak bütünü.
    iğrenç, öcü diyerek işin içinden sıyrılabileceklerini düşünenlere meydan okuyabilen bir din.
    "kuranı kerimi beğenmeyenler daha güzelini yazsın, ona inanalım! ama yazamayacaklar!" sözleriyle ayar verebilen bir yaratıcının sunduğu bir çeşit yaşamı kullanma klavuzu.
    "klavuzu karga olanın burnu boktan kurtulmaz" diyenlere "senin dinin sana, benim dinim bana" şeklinde cevabını zamanında vermiş olan inanış biçimi.
    kul yapısı da olsa, ilahi de olsa saygı duymayı gerektiren ve diğerlerine de saygı duyulmasını tembihleyen saygıdeğer inanış.
    adını hatırlayamadığım bir internet sitesinde sorulan* kutsal değerlere hakaret prim yapar mı? diye sorup islamı aşağılamaya çalışan yazılar yazmanın, hürriyet gazetesinin satanizm yazılarından ne farkı kalır, diyerekten huzurlarınızdan ayrılıyorum. (çağrı soundtracki fade on)
2054 entry daha
hesabın var mı? giriş yap