9 entry daha
  • kimi zaman hakki yenilen oyuncudur, iyi bir oyuncudur toni..

    phil jackson'in bulls'a oynattigi triangle offense'de jordan ve pippen'dan sonra, ucgenin ucunu olu$turan oyuncudur the waiter. 7 yillik bulls kariyerinde ortalama 15 sayi, 5 ribaund, 5 asist ile oynami$ olan toni'nin donemi goze alinirsa, cok ba$arili bir oyuncu oldugu acikca anla$ilir. bir macta 3luk atma rekorlari kirdigini, bircok macta takimini skorca sirtladigini, $ut atmayi zamanin oyuncularina ogrettigini bilmek lazimdir..

    o zaman ki, nba oyuncularinin en dandikleri avrupa'ya getirilirdi sirf basketbol ogretsin diye. avrupa'nin en yetenekli oyuncularindan 1-2 tanesi nba'de $ansini dener, 3 dakika oynayip geri donerdi. i$te boyle bir zamanda, hirvat kukoc ve yugo divac biraderler, sava$in etkisini unutmaya cali$arak oynadilar. o zamana kadar nba'de ismi bilinen tek avrupali drazen petrovic'in anisini tazeleyerek, amerikalilar'a "vay be, avrupa'dan oyuncu cikarmi$" dedirterek oynadilar.

    ama her$eyin katili zaman unutturuyor bunlari. kimilerine gore jordan, kobe tarafindan gecilir, kimileri de kukoc'a kotu oyuncu der. kitaplarda okunan 2-3 rakam, 36 ya$ina geldigi icin ko$amayan vucut, insanlarda boyle bi etki yaratir.

    toni kukoc, sadece sempatikligi ve centilmenligi nedeniyle degil, (bold) iyi basketbolcu (/bold) olmasi nedeniyle 11 yildir nba'de oynamaktadir. onun spor kariyerine benzer 4-5 avrupali oyuncu saymak zordur cogu zaman.

    (bkz: jugoplastika)
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap