• türkiye'de ün yapmış insanların çoğunluğu için geçerli önermedir.

    mesela televizyonlara bakıyorsun; gözyaşı döküp rol kestiğini zanneden kadınlarla ve jön ayaklarında gezen adamlarla dolu. bir tek ilerleme yok. her sene aynı nane. bıyıklı kasıntı tiplerle, zırlak kadınların dramatik dizileri ile hiç değişmeyen geyikleriyle aile tipi komedi dizileri... böyle böyle dünyanın parasını kazanıyorlar. ee sadece televizyon mu? değil tabii. ama insan nereden başlayacağını bilemiyor. çoğu vasat ve vasıfsız tipler meşhur olmuş memlekette. zaten öyle olmasa, abdulkadir rami'ye ya da unkapanı'na gidelim gibi abuk durumlar olmazdı.

    avrupa'da, amerika'da da böyle adamlar yok mu? tabii ki var. medya maymunu sıfatlı bir sürü medyatik onların da televizyonlarında ya da ülke gündemlerinde de var. ama onlarda ilerlemeyi teşvik eden, farklı işler de ortaya koyan, marjinal bir zümre de var.

    ayrıca bu twitter denilen zamazingo bize gösterdi ki bu bazı ünlülerimizin kafa yapıları da çağ dışı. harbiden toplumun aynası oldukları boşuna söylenmiyor. entelektüel geçinen tipler bile yaptıkları işi üzerine bir kıyafet gibi giymiş adeta. bazen bu sanatçı kimliğini takınıyor, bazen ise vazgeçiyor bundan. derin ve samimi düşünce sıfır. yani göründüğü gibi de değiller.

    bunlar var ya, bu sezon nasıl iş yaparız, nereden para gelir bize diye esnaf mantığıyla çalışıyorlar. yani ben bir şey katayım; bir taş üstüne de ben taş koyayım gibi bir dertleri hiç yok. bizim değirmen dönsün de ne olursa olsun diye düşünüyorlar. harbiden türkiye'de çok basit ve vasat tipler çok paralar kazandılar hiçbir şey kazandırmadan ve bu durum devam ediyor hala.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap