79 entry daha
  • filmin gişede patlamasından sonra jerry bruckheimer filmin değerinin ileride anlaşılacağını ve klasikler arasına gireceğini iddia etmiştir.

    tabiki bu olmayacaktır. çünkü;

    --- spoiler ---

    filmin ana teması "gerizekalılık" olduğu için.

    başrol karakteri tam bir morondur bu filmin. adamı çileden çıkarır. yeni dünyanın adalet sistemine inanan sempatik bir genç yaratalım derken tam bir gerizekalı ortaya çıkmıştır. karakteri derinleştirmek için ona zıt bir agabey yaratmışlar ve o abiye kahramanın sevdiği kızı hediye etmişlerse de bu bir işe yaramamış. karakter okadar gerizekalı ki ne abisiyle ne de eski aşkıyla arasında elle tutulur bir çatışma gerçekleşemiyor.

    mesela kahramanın tonto'nun elinden kurtardığı adam daha sonra abisini öldürünce bu konuda hiç bir vicdan azabı duymuyor. adam bunun yanında abisinin canlı canlı kalbini söküp yiyor ama bu öküzde en ufak değişim yok. filmin ilersinde bu adamı yakaladığı zaman gayet sakin bir şekilde adalete teslim etmek için tutukluyor. yani bir insanın değişmesi için gözünün önünde abisinin kalbinin canlı canlı yenmesinden daha dramatik ne olabilir diye düşünüyorum. bu herif film boyunca mal mal dolaşıyor. tonto olmaza gram zeka yok beyninde.

    diğer taraftan bu filmde herkes mal. makinalı tüfeğe depar atıp ölen kızılderililer mi dersin, daha şirketi ele geçirmeden tüm planını ortaya döken mal kötü adam mı, gündüz vakti pusu kurulduğu kesin bir vadiye giren mal şerif mi.. her türlü sığır var bu filmde. yemin ediyorum iq'um düştü.
    --- spoiler ---
50 entry daha
hesabın var mı? giriş yap