14 entry daha
  • çok niş bir altkültürü inceliyor belgesel. bu alt kültür ise 80'lerin ikinci yarısında çoğu hispanik ve zenci olan eşcinsellerin organize ettiği balo camiası.

    balo, drag queenlerin birer persona yaratıp ilgili kategoride yarışıp ödül almaya çalıştığı bir defile. bir sürü kategori var; executive realness (yönetici/müdür) butch queen (erkeksi drag), winter sports look (kürk olmak zorunda, doğal materyal de olabilir. ama poliester giyinirseniz vay halinize!) vs.

    katılımcıların hemen hepsi, aileleri tarafından dışlanmış ve genelde adını moda evlerinden alan (house of dior, saint lourent, ninja) evlerde, evin annesinin gözetimi altında kendine yuva bulmuş tipler. içlerinde 8-5 asgari ücretle çalışanlar da, full time drag yapan da, fuhuş ile geçimini sağlayan da var.

    venus extravaganza (you overgrown orangutang), belgesel sinemaya girmeden bir otel odasında boğularak ölü ölmüş. cesedi 4 gün sonra bulunmuş.

    annesi angie extravaganza (i look at her hair and i see beauty) ve dorian corey (i don't have to tell you you are ugly, because you know you are) filmden 3 yıl sonra aidse bağlı komplikasyonlardan ölmüş.

    sanrım en ilginç olay, dorian corey ölünce evi araştırılırken otrişler peruklar ve devasa elbiseler arasında, bir sandığın içinde suni deri bir elbise torbasında mumyalaşmış bir cesetin bulunması. ceset parmak izleri okunamadığından özel bir sıvıda bekletilmiş ve 20 yıldır kayıp olan robert worley adında, yan kesicilik/dolandırıcılık suçları ile hapis yatmış birine ait olduğu öğrenilmiş. arkadaşı chi chi valenti'nin ifade ettiğine göre evine soygun için gelince dorian corey adamı kafasının arkasından vurmuş ve yaşam tarzı nedeniyle nefsi müdafaa kabul edilmeyeceini bildiğinden adamı kabartma tozuna sarıp çantaya koymuş ve adamın mumyası dolabında bir sandığın içinde 15 sene kalmış.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap