16 entry daha
  • takriben iki sene önce ohio'lu ev arkadaşımın "bak bu eleman bizim orada yaşıyor. programı çok acayip, kesin izle" sözleriyle tanışıp, o zamandan beri her bölümünü defalarca izleyip adeta müptelası olduğum müthiş komedi programı.

    program, gerizekalı amerikan halkının saçma sapan eleştirilerle dave chappelle'i canından bezdirmesi, çoğu zaman limitleri zorlayan skeçler yüzünden zor durumda kalan yayıncı kuruluşun programa müdahil olma çabaları ve stand up kariyerini her şeyin önünde koyan chappelle'in, programın ulaştığı aşırı popülaritenin kariyerine zarar vereceği endişesi yüzünden, ne yazık ki olması gerekenden çok ama çok kısa sürdü. nitekim ortadaki materyalin toplam süresi 10 saati bile bulmuyor, ancak buna rağmen gönül rahatlığıyla chappelle's show'un hayatımda izlediğim en iyi komedi programı olduğunu söyleyebilirim. kendisi haricinde, ekipte bulunan isimlerden eddie murphy'nin kardeşi charlie murphy ve donnell rawlings de muhteşem performanslarıyla beni kendilerine ayrıca hayran bıraktılar.

    kısacası ingilizcenize güveniyor ve işlenen konuların espri anlayışınızla örtüştüğünü düşünüyorsanız mutlaka ama mutlaka izleyin.

    --- spoiler ---
    kişisel favorilerim:

    siyahi bir white supremacist'in canlandırıldığı ve daha ilk bölümden programın çıtasını çok yükseklere çeken clayton bigsby karakteri.

    crack cocaine bağımlısı güzel insan tyrone biggums'ın maceraları.

    amerika'daki tüm siyahi vatandaşlara slavery için tazminat verilmesi ve bunun piyasalara etkilerinin işlendiği reparations skeci.

    godzilla'nın bir numaralı hasmı olan blackzilla karakteri.

    işitme engelli bir rapper'ın dramının anlatıldığı fisticuff karakteri.

    charlie muprhy'nin prince ve rick james'le ilgili yaşanmış hikayeleri.

    snoop dogg'un önderliğinde, çocuklara cinsel hastalıkların ve madde bağımlılığının zararlarını anlatmanın misyon edinildiği ve bir sesame street parodisi olan kneehigh park skeci.

    aynı evi paylaşan bir kurt adam, mumya ve frankenstein'ın ırkçılıkla olan imtihanlarının anlatıldığı the black monsters skeci.

    tabi şimdi böyle yazınca komik olmadı.. *
    --- spoiler ---
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap