10 entry daha
  • devletin sağlık hizmeti sektöründen elini ayağını çekmesinde en kritik rolü oynayacak olan baş aktör.

    ne olduğunu anlamak için amerikan sağlık sistemi'nin incelenmesi yeterlidir. orta-alt gelire sahip insanların neler çektiğini gördüğünüzde bugünleri arayacağımız kesin. obama'nın seçimi kazanmasındaki en büyük faktör sağlık reformu vaadiydi ancak onun dahi gücü yetmedi. özel sektör piyasayı öyle bir ele geçiriyor ki bir yerden sonra kurtulmak imkansız.

    ilk basamaklar tamamlandı. genel sağlık sigortası uygulamaya konuldu, sıra tamamlayıcı sağlık sigortası'nı yaygınlaştırmakta sonrasında da verilen hizmetleri tek tek gss kapsamından çıkarmaya gelmekte. işin sonunda da nur topu gibi tamamen özel sektörün hakim olduğu bir sağlık sistemimiz olacak.

    şimdi buraya kadar herşey kötü de bundan önce çok mu güzeldi ? hayır. yıllarca vatandaşı üniversitelerde hocalar sömürdü, şimdi de patronlar sömürsün isteniyor. yani bir nevi oyun kuralına göre oynanacak.

    hizmeti alan açısından dönüşüm tamamlandı gibi bir şey, tek eksik hizmet verici olarak hekim bolluğuydu o da zaten bi 5-6 yıla geliyor. kısacası maksimum kazanç minimum harcama.

    vatandaşa sorsan halinden memnun. memnun çünkü yıllarca parasını verdiği halde işini rahat rahat halledemedi. şimdi parayı bastırdın mı özel hastaneler 5 yıldızlı otel hizmeti veriyor.

    hizmet vermesine veriyor ama benim aklım hala hastanede 1 ay sonra kontrole çağırdığımız teyzenin verdiği cevapta. "gelemem oğlum, bugün gelebilmek için kaç ay yol parası denkleştirmeye çalıştım, bir daha gelemem." sağlık sistemi hastaneye gelemeyecek durumdaki hastaya hizmet etmiyorsa, olmasına da gerek yoktur.

    tabipler birliği sözcüsü gibi olduğumun farkındayım o yüzden eklemeden edemeyeceğim. onların da yüzünü şeytan görsün.
344 entry daha
hesabın var mı? giriş yap