• orta gelir düzeyindeki insanların doğru düzgün sağlık hizmeti alabilmesi için satın almak zorunda kalacakları yeni özel sağlık sigorta şeysi. yakın gelecekte ülke gündeminde önemli yer tutacak bir tartışma konusu. kahininiz bildirdi.
    ben taraftar olduğumu belirtip peşinen konumumu açıklayayım. sol kesin karşı çıkacak, sloganla yaşamak ne güzel; "herkese eşit, kaliteli sağlık hizmeti". olur da değirmenin suyu? ek vergi? (bana uymaz), askeri harcamaları yarı yarıya indirmek? (bana uyar) ama o kadar büyük testisleri olan bir iktidarı ben görmedim şu yaşıma kadar, torunum da göremez. sağ üstüne atlayacak (sırf bunlara gıcıklık olsun diye karşı çıkılmaz ki bir fikre).
    daha önce devletinizin size biçtiği değerleri örnekleri ile sıraladım: (bkz: #27933055) yani çok para etmiyosunuz. doktorlar da orospu çocukluğundan olsa gerek benden 4 tl ye kaliteli hizmet alamazsın diyor. bir ara çözüm lazım arkadaşlar devrim yapıp tüm dertlerimizi çözene kadar. tam kapsamlı özel sağlık sigortaları kol gibi maşallah ama bu iyi bir ara çözüm bence.

    aşağıda link var ama benim kadar iyi anlatamamışlar, resmi dil kullanmak zorunda olmak fena. orayı okumasan da olur.

    http://ozgurhekimler.org/…ayfadetay.aspx?sayfaid=22
    halen, sgk primleri ile sürdürülmeye çalışılan mevcut sağlık sisteminin, büyük açıklar verdiği bilinmektedir. bu açıkların kapatılması amacıyla, sgk tarafından alınan önlemlerin bir kısmını da anlayışla karşılıyoruz. ancak, bu sistemin, sadece prim ödemeleri ile sürdürülemez olduğu ve yakın gelecekte mutlaka tıkanacağı aşikardır. sgk’li hastalara hizmet veren özel sağlık kuruluşlarının da, hizmet kalitesinden ödün vermeden, bu ödemelerle dönmesi mümkün değildir. sağlıkta, hizmet kalitesinden ödün vermek; ölüm demektir, asla kabul edilemez. bu nedenle, hem, isteyenin daha konforlu ve butik hizmet alabilmesi, hem de, bu hizmeti verecek olanların, sağlıktan ödün vermeden işlerini sürdürebilmeleri için çözümler geliştirilmesi gerekmektedir.

    temel düzeyde zorunlu sağlık hizmetleri, tüm vatandaşlara ücretsiz olarak sunulmalı ve bu hizmetin adresi, devlet hastaneleri ile diğer kamu sağlık kuruluşları olmalıdır. bununla birlikte, özel sağlık kuruluşlarından hizmet almak isteyen vatandaşlara da, gönüllü olarak ödeyecekleri katkı paylarıyla, alternatif çözümler sunulabilmelidir. tamamlayıcı sağlık sigortası (tss) burada devreye girerek, özelden hizmet alan hastanın, sgk’nin ödediği miktardan sonra kalan fark ücretini üstlenecektir. tamamlayıcı sağlık sigortası; sgk’nin ödediği pay düştükten sonra, geri kalan fark ücretini ödemeyi taahhüt eden ve primlerini kendileri ödemek şartıyla, her isteyen vatandaşın edinebileceği bir sigorta sistemi olacaktır. böylesi bir çözüm, sgk üzerindeki harcama baskısını azaltacak, yurttaşlarımızın daha kaliteli ve kişiye özel hizmet almasını sağlayacak, hekimler için daha geniş bir hasta tabanı yaratacak ve özel sigorta sisteminin tabana yayılmasını sağlayacaktır. sonuç olarak, sağlık sistemini her yönden rahatlatacaktır.
    maddi gücü olan yurttaşların, tss aracılığı ile sağlık sistemine, dolaylı katkıları, temelde, yoksul ve dar gelirli yurttaşlarımıza bedelsiz hizmet sunulmasının önünü açacak ve bu hizmeti sürdürülebilir kılacaktır. ayrıca, tss sayesinde, devlet hastanelerinin yükü azalacak, sosyal devlet, bedelsiz hizmet vermekle yükümlü olduğu yoksul ve dar gelirli kesime, daha kaliteli ve kabul edilebilir bir hizmet sunabilecektir. bu sayede, 3-5 dakikada bir verilen muayene randevuları, dünya sağlık örgütünün önerdiği 20 dakikalık süreye, kabul edilebilir bir oranda yaklaşacaktır.
  • sağlık hizmetlerinin özelleştirilmesine giden adımlardan biri.
    özetle parayı veren düdüğü çalıyor.
    ak parti'nin mutteşem icaraatlarındandır elbette.
    ne kadar ak olduklarını sağlık hizmetlerinde yaptıklarına bakıp anlayabilirsiniz.
    şimdi mesela:
    "önceki gün yürürlüğe giren uygulamaya göre daha önce ilaç kullanmayan kolesterol hastaları ihtiyaç halinde ilaçlarını ancak uzman hekim raporuna göre alabilecek.

    söz konusu raporu alabilmesi için de hastanın bir hafta arayla iki defa tahlil yaptırması, kolesterol değerinin yapılan iki tahlilde de 190‘ın üzerinde olması gerekiyor. böylece sgk yaptığı değişiklikle daha önce 160 olan sınırı 190’a çıkarmış oldu. hastanın kolesterolünün 190’ın altında olması durumunda ise ancak ailesinde yüksek tansiyon ve erken kalp hastalıklarının olması veya 65 yaş üstü olması şartı aranacak..."
    daha önce de iq'su 50'nin altında olan mps hastası çocukların ilaç parasını kesmişlerdi,
    zaten zekası düşükmüş, tedavi olmasına gerek yok diye zahir...
    neymiş ak parti'nin ak sağlık hizmeti?
    tedavi olacaksan parasını ödemen gerekiyormuş...
    yoksa ne yaparsan yap.
  • (bkz: sicko)
  • sgk'lilara bu sigortaya sahip olmadan ozel hastanelere gitmezseniz daha iyi olur diyen sigorta cesiti.

    tabi hangi hastanelere gidilebileceği de sinirlidir.

    http://www.medicalpark.com.tr/…ici-saglik-sigortasi
  • özel hastane ağı genişlemedikçe ya da en azından a sınıfı olarak nitelendirilen bazı hastaneler sgk ile anlaşmalı olmadığı sürece bir işe yaramayacak sigorta çeşidi. bunun yanında bu poliçe satın alınırken çok dikkatli olunması gereken bir konu var. şimdi mapfre genel sigorta fark yok tamamlayıcı sağlık sigortası diye bir ürünle medical park hastanelerinde geçerli olacak şekilde bu işi başlattı. fakat bu sigorta yaptırılırken herhangi bir risk değerlendirme yapılmadığı için daha önceden herhangi bir hastalık ile ilgili tanı almış ya da tedavi görmüş iseniz özel şartlar gereği kesinlikle kapsam dışında kalıyor yani bu rahatsızlıklara ilişkin hiçbir bedel ödenmiyor. ayrıca ilaç ve aşı giderleri de poliçe kapsamı dışında. eğer şu anda hiçbir sağlık riskiniz yok ise daha önceden herhangi bir hastalıkla ilgili tanı almamış ve medical park hastanelerini kullanıyor iseniz bu poliçeyi yaptırabilirsiniz.

    --- spoiler ---

    önemli notlar ve bazı istisnalar

    - tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesinin yürürlükte olması için sosyal güvenlik kurumu tarafından sağlanan genel sağlık sigortası’nın aktif olması gerekmektedir.

    - poliçede belirtilen teminatlar, yalnızca poliçede ismi yer alan kişiler için geçerli olacaktır.

    - acil durumlar da dâhil olmak üzere anlaşmasız kurumlarda yapılacak tedavilere ilişkin giderler teminat kapsamında değerlendirilmeyecektir.

    - poliçe kapsamında sosyal güvenlik kurumu tarafından uygulanan bekleme süreleri haricinde herhangi bir bekleme süresi uygulanmaz.

    - tamamlayıcı sağlık sigortası başvurusu esnasında mevcut olan hastalıklarla ilgili risk analizi yapılmayacağı için poliçe başlangıç tarihinden önce var olan bir şikâyet ve/veya hastalık nedeni ile bir sağlık kuruluşuna başvurarak tanı almış, tedavi görmüş ve/veya tedavi önerilmiş olan her türlü sağlık gideri ile bunlara bağlı nüks ve komplikasyonlar poliçe teminat kapsamı dışında değerlendirilecektir.

    - sosyal güvenlik kurumu’nca karşılanmayan sağlık hizmetleri teminat kapsamında değerlendirilmeyecektir.

    --- spoiler ---
  • varlığı mevcut sistemin eksik olduğunun kanıtıdır. (bkz: sağlık ile kandırmak)
  • bugün tamamlayacı sağlık sigortası adı altında satılan yarın alternatif sağlık sigortası olacak olan zımbırtıdır. bugünlerde özel sağlık sigortası yaptırıp da yenileme garantisini cebe koyanlar hariç herkes çok yakın gelecekte sigortasının masrafları ödememesi ve hatta sigorta yapmayı reddetmesi ile karşı karşıya kalacaktır. bugün bir kan tahliline 600 tl isteyen medicana gibi hastahaneler ile baş başa kalıp amerikan filmlerindeki "kansersiniz ama sigortanız yok, defolun gidin ölün" ya da "madem sigortanız yok, işte deneysel ilaç ya öldürür ya iyi gelir" tandanslı repliklerle karşı karşıya kalacağız. tamamlayıcı olanı boş verin, gidip adam akıllı bir sağlık sigortası yaptırın, en azından yenileme garantisi alırsanız tek derdiniz artan primleri nasıl ödeyeceğiniz olur. ayrıca sağlık sigortasının bir kısmı da vergiden düşülebilmektedir.

    ek: amerika bile hafiften çark etmişken türkiye'de hiçbir iktidar tüm devlet hastahanelerini özelleştiremez fakat bu, çok yakın gelecekte özel-devlet farkının amerika-kenya farkına dönüşebileceği gerçeğini ortadan kaldırmaz.

    2019 güncellemesi: sağlık sigortasının yıllık artışı konusunda yasal bir üst limit vardır ve yıl içindeki kullanımınıza göre artış tutarı değişebilir. şu anda emekleme aşamasında olan kişiye özel tedavi yöntemlerinin de birkaç yüz bin dolar olduğunu göz önünde bulundurursak yıllık azami %60 (sanırım, emin değilim) bir artış her türlü bu sigortayı kötü günde kullanmak için cazip kılmaktadır.
  • sisteme 5 ayda 20bin kişi kayıt yaptirmiş, çalişanlarını fark ücretinden koruyan firmaların başını bankalar çekmekteymiş.şimdilik türkiye genelinde 200 özel hastane tek kuruş fark almadan hizmet veriyormuş.sisteme kayıtlı bazı hastaneler
  • varlığı şu an ki sağlık sistemini eleştirmenize sebep olabilir ama mevcut şartlarda, hele özel hastanelerde vatandaştan alınan fark %200e çıkmışken bir an önce yaptırılmasını tavsiye ettiğim sigortadır. şu an benim aldığım fiyatlara göre 35 yaşın altındaki herkes 420 tl'ye sigortayı yaptırıyor.

    - 1 yıl içinde 6 kez muayene hakkınız var. muayene ile birlikte yapılan tüm tetkikler toplamda 1 muayene yerine geçiyor. 6 muayene bitince 1 yıl dolmadan tekrar poliçe yenileyemiyorsunuz. özel hastaneye gidince yaptıracağınız işlemlerin tutarını öğrenin, şayet ufak meblağlar ise boş yere 6 haktan birini kullanmayın cebinizden ödeyin.

    - ayakta tedavi sayınız dolsa bile yatarak tedaviler her halükarda karşılanıyor.

    - özel hastanelerin çoğunda uzman doktor, doçent ve profesör muayeneleri farklı ücrette. siz bu poliçeyi alırsanız istediğinizde muayene olabilirsiniz.

    - doğum konusunda diğer sağlık sigortalarından ayrılan müthiş iki artısı var: 1- sigortalı hamile olduğunu öğrendikten sonra da doğum teminatlı poliçeyi yaptırabiliyor. diğer sağlık sigortalarında poliçeyi yaptırdıktan sonra ilk 6 ay içinde hamilelik olmaması gibi salak saçma şartlar var. 2- doğum teminatı aldınız ama bu bir yıl içinde doğum olmadı, ertesi yıl yaptırdığınız poliçede tekrar para vermeksizin doğum teminatınız devam ediyor.

    naçizane tavsiyemdir.
hesabın var mı? giriş yap