90 entry daha
  • felsefesiyle ilk filmi fersah fersah aşmış, hatta v for vandetta mertebesine erişecekken üçüncü filme yol vermek adına sınırından dönmüş bir yapım olmuş.

    üzerine uzun uzadıya çok şey söylenebilir ama ssg artık böyle şeyler istemiyor. zamanın kapital ruhuna mugayir olmayacak bir şekilde kısa kısa gideyim;

    --- spoiler ---

    mıntıkalar: ne iş yaptığından bağımsız olarak alt ve orta tabakadan tüm insanlar. ölüme ve sonsuz sefalete mahkum olsalar da, kah korkutularak kah bir kişi de olsa bu çukurdan kurtulabileceklerine inandırılarak (kendileri gibi başka insanları katletmek pahasına tabii ki) zapt edilen kitleler.

    başkent: üst tabaka.

    medya: bildiğin bizdeki medya. bir fark yok. yalan ve kurgu hikayelerle üst tabakayı dahi manipüle etme kabiliyeti var. otoriter devlet tahakkümün en hayati aygıt.

    seremonide at üstünde başkanı selamlayan ölüme gönderilen yarışmacı: tuzla tersanesine başbakana "vur vur inlesin baykal dinlesin" diye tempo tutup üç gün sonra iş kazasında ölen işçi.

    katniss'in modacısı: başbakanın neyinizi eksik ettik diye azarladığı sanatçı camiası.

    tek haraç adayının olduğu kura seçimi: ergenekon ve balyoz gibi sonucu başından belli her türlü alavere dalavere olay.

    katniss'e saldıran kuşlar: "el kaide saldıracak, çok pis saldıracak, kan gövdeyi götürecek, saldırı ihbarı aldık, turuncu alarm, kırmızı alarm, aha şimdi boku yedik sizi biz bile kurtaramayız" diye diye amerikan halkını altına sıçırtan abd hükümeti propogandası. olmayan illüstratif objelerle kamuoyunun beyninin didiklenmesi.

    --- spoiler ---
106 entry daha
hesabın var mı? giriş yap