88 entry daha
  • 2013 şili yapımı filmde, yaşanan toplumsal olaylara duyarsız, kendi küçük burjuva yaşamı içinde hapsolmuş, altmışına merdiven dayamış, yalnızlık korkusu üzerine arayışa giren bir kadının, kendi gibi bir adamın iltifatlarının yarattığı çekime kapılarak yaşadıkları anlatılıyor.

    yönetmen, filminde yer verdiği cesurca denilen cinsel içerikli sahnelerle, kimilerince tabusal sayılan yaşlı insanların duygusal ve cinsel yaşamlarına karşı gösterilen anormalleştirmeye karşı normalleştirme çabası göstermekle iyi etmiş.
    o duyguların hissedilmesinin garipliği üzerinde değil, belli alışkanlıklar ve sorumluluklardan sıyrılıp yeni bir yaşam inşa etmenin zorluğu üzerinde durmuş.

    ancak, bir kadının istediklerini elde etmek adına cesurca attığı adımlarla başlayan film, finalde dans teklifinin reddiyle simgeleşen, gelenekçi anlayışla sığınıp yeni bir şey demeden eskinin tekrarı ile yetinmiş..

    bundan sonrası için gloria'nın önündeki seçenek çok hazzetmese de bir kap yemek ve su dışında beklentileri olmayan hayvanlar çoğunlukla da dokunma duygusunu da tatmin ettiği için kedilerdir artık...
51 entry daha
hesabın var mı? giriş yap