35 entry daha
  • ilk albümleri birkaç parçanın dışında beklentiyi karşılamayan, vasat bir albüm olmuş maalesef. amatör olarak seslendirdikleri çok güzel türküler vardı. onları koyabilirlerdi albüme. ne yazık ki albüm için hazırladıkları repertuvar zayıf kalmış.

    ancak destan'ın düzenlemesi gayet güzel olmuş. sevdim onu, döndüre döndüre dinliyorum. yolları açık olsun, daha güzel bir ikinci albümle karşımıza çıkarlar umarım.

    ayrıca neden taklit olsunlar? bu eleştiriye de anlam veremiyorum. karmate veya kazım koyuncu taklidi olarak görmemek gerek. bu topraklarda kazım abi'den sonra karadeniz müziği yapılmasın mı yani? her çıkana taklit mi diyeceğiz? kazım abi; benden sonra yapmasınlar diye mi müzik yaptı?
    biraz insaf yahu, bu genç insanlar kendi kültürlerinin elçiliğini yapıyorlar, yapmaya da devam edecekler. önce kazım abi vardı, şimdi resul var, marsis var, karmate var, koliva var. silip atalım mı? kazım abi'nin büyük bir katkı sağladığı yolda, onu taklit etmeden, kendi yollarını oluşturarak müzik yapmaya, kültürlerini yaşatmaya devam edecekler. o yüzden hiç de gereksiz değiller, iyi ki varlar.

    dillere dolanmış bir kazım koyuncu. tamam, eyvallah da bu genç müzisyenlerin hevesini kırmak niye? hep aynı muhabbet. ne zaman bir karadenizli müzisyen, grup televizyon programına çıksa hemen aynı sözlere, sorulara maruz kalıyorlar.
    hani bu eleştirileri yapıyorsanız cidden kazım abi'nin düşüncelerine, bıraktığı müzik mirasına ayıp.
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap