276 entry daha
  • ikinci sezonu biraz tırt başlasa da (sonraki bölümleri henüz izlemedim) muhteşem bir ilk sezon izlettirmiştir. hele bizim gibi bir üçüncü dünya ülkesinin vatandaşıysanız ağzınız açık izliyorsunuz olanı biteni.

    --- spoiler ---

    sözüm ona, dizide washington'da dönen pislikler, siyasetçilerin çevirdiği dolaplar, siyasi hırs uğruna farklı kanallar kullanılarak toplumda nasıl algı yaratıldığı, nasıl manipülasyon yapıldığı falan anlatılıyor. muhtemelen gariban amerikalı da diziyi vay anasını diye izliyordur.

    bizim taraftan izleyince biraz farklı görünüyor herşey tabi. adamlar bir eğitim yasası çıkaracaklar, ülkenin en akıllı, en dinamik, bu işe en çok kafa yormuş gençlerini bir odaya kapatıp yazdırıyorlar yasayı. söz konusu yasa, seçimden önce verilen sözlere aykırı bazı maddeler içerdiği için yasayı hazırlayan arkadaş istifa ediyor falan. yasaya karşı öğretmen sendikaları ayaklanıyor, eğitim sistemi kilitleniyor. cevval televizyoncular bu arkadaşı televizyonda madara ediyorlar. öbür eleman radyo programına katılıp geceden kalma olduğu için iki cümleyi toparlayamıyor, sonrasında vali adaylığından çekilip, kafayı kırıyor.

    sizde nasıl bir checks and balances vardır arkaaş. başkan şunu yapın dedi, o yasayı hazırlarken halkı/sendikaları ikna etmek bir dert, medyayı/gazetcileri ikna etmek başka dert. yasayı hazırladın diyelim, kongreden geçirmek için sekiz takla atman, lobinin kralını yapman lazım ki yasa geçsin. yahu, adam seçim kampanyasına ayrılan ödenekten 3 kuruşu başka bir iş için kullanalım diyor da, beriki "la sen manyak mısın, başımızı derde mi sokacaksın" diye karşılık veriyor.

    bizim köyde, sultan verir fermanı, ağzından çıkan kanundur. kamuoyunu ikna etmekmiş, meclise hesap vermekmiş falan komik şeyler bunlar tabi. vatandaşı coplarsın, gazlarsın, meclistekilerin üzerine de zeyid aslan'ı falan salarsın. medya, yargı zaten sende. oh miss...

    arkadaş adamların payına düşen üçkağıtçı hırslı siyasetçi frank underwood, bizim kaderimiz bekir bozdağ. adalet mi lan bu.
    --- spoiler ---
1869 entry daha
hesabın var mı? giriş yap