58 entry daha
  • gereksiz aktivitedir çünkü hepsi akp'nin yolsuzluk yaptığını zaten bilmektedir. yaptıkları sadece ve sadece "inkar" etmektir, içten içe gayet kabul etikleri halde.

    bu akp tarafgirliği kemikleşmiştir bu insanlarda. burada altı çizilmesi gereken, akp'ye oy veren herkesin bu sınıfa sokulamayacağıdır. bütünüyle ekonomik çıkarı için oy veren ve savunan hatırı sayılır bir kitle vardır ve hayatlarının tek gerçeğini para yapmış bu kitlenin akp'yi savunması doğal olduğu için ikna olmalarını beklememek gerekir. bir başka savunucu kitle şeriat yandaşlarıdır, onları da ikna etmeye çalışmak gereksizdir. ama burada bahsi geçenler zaten bu iki kitle değil.

    psikolojik ve sosyolojik olarak ele alınması gereken bir sorundur bu. akp'nin yıllardır oynadığı akıllıca oyunun sonucudur, o oyunun ne olduğunu buradaki herkes de yazmış. kutuplaştırma.

    söylemek ayıp veya suç değil; bu kitle gerçek anlamda cahildir ve akp'nin genel seçmen profilini oluşturur. cehalet, akp ile "ideoloji" haline gelmiştir. bu kitlenin sorunu tam olarak ideolojisine sıkı sıkıya bağlı olmaktır. ideal cehalet olunca, ona bağlı olmak "körü körüne" gibi bir deyimle anılamaz zira bu durumda oksimoron yapmış oluruz.

    ancak genel olarak yanıldığımız kısım, bu kitlenin çok olduğunu düşünmektir. çok değiller, sadece sesleri çok çıkıyor. efendilerinden emir almadıkça "kayıtlar montaj" bile diyemediler iki gün boyu, repliklerinin gelmesini beklediler. bir tanesini okumak veya dinlemek, hepsini okumak veya dinlemek demektir.
182 entry daha
hesabın var mı? giriş yap