3 entry daha
  • kripto konusundaki başarılarını geçtim, yayılma potansiyeli açısından da en avantajlı olan uygulama. neden? çünkü sms altyapısını da destekliyor. telegram olsun, line olsun, viber olsun, tango olsun bu uygulamalarda durum böyle değil; hepsinde sadece bir amaç var, bulunduğu ağdakilerle iletişim. yani sadece 1 kişiyle iletişim kurmak için o uygulamanın sürekli cihazda aktif olması gerekiyor. nerd noob farketmeksizin bu herkes için yük, çoğu kişiyi ek bir uygulamaya geçişe ikna etmek çok zor.

    textsecure'da ise kullanmak için hiçbir nedeni olmayan kişi bile ikna edilebiliyor. işte senin yeni sms uygulaman, internet varken whatsapp gibi olacak, yokken sms gönderecek diyorsun; bakıyor uygulamaya arayüzü falan güzel, nasıl çalıştığını anlamaya gerek kalmadan kullanabiliyor. ios versiyonu nasıl olacak bilemiyorum ama android'de klasik sms uygulamalarını sepetleyerek kullanımı oldukça sancısız.

    yanlış hatırlamıyorsam v1'de(sadece sms ile kullanılıyordu) lokal şifreleme zorunlu idi, v2 ile o da zorunlu değil, dolayısıyla şifreyle arası olmayanların da gözü korkmuyor. tabii ki az çok bu işlerle ilgili olanlar için mesajlarına sadece kendisinin bakabiliyor olması oldukça havalı.

    umarım kısa sürede yaygınlaşır, şu aşamada önünde hiçbir engel olduğunu düşünmüyorum. yapılabilecek en sancısız mesajlaşma dönüşümü. keşke ikinci versiyonu whatsapp satışından önce çıksaydı da, fud pastasındaki payını telegram'a kaptırmasaydı.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap