7 entry daha
  • 7 yıllık kalp rahatsızlığı geçmişimin gelip dayandığı son nokta.2007 ve 2010 yıllarında kalbimdeki anlık ağrı ve baskı şikayetlerim sonucunda (bkz: mitral kapak prolapsusu) teşhisi konmuştu.tedaviye gerek yok arada kontrole gel denmişti.(bu arada 23 yaşındayım henüz)

    fakat bu yılın ocak ayından itibaren ciddi çarpıntı nöbetleri geçirmeye başladım.anlık bir korku hali ve göğüs üzerinde yoğun bir baskıda bu ataklara eşlik ediyordu.en son anlık bir bilinç kaybı ve baygınlık geçirdim.son iki ayda 3 4 ayrı doktordan aldığımız fikir,eski tahlillerimin tekrar değerlendirilmesi ve yeni yapılan tetkikler sonucunda bana bu teşhis kondu.

    bu hastalıkta kalbin kendi elektrik sistemine bağlı olmayan bir aksesuar yolun kafasına göre iletim yapması bazen sizi ani ölüme kadar götürebiliyormuş ama tabi bunu okuyan arkadaşlar korkmasın,bunun büyük bir risk olmadığını söylüyor doktorlar.

    yarın elektrofizyolojik çalışma yapılacak üzerimde.anjiyo benzeri bi operasyonla kalbime girip bu olmaması gereken aksesuar yolu arıyacaklar.bulurlarsa da gücünü ölçecekler.eğer tehlike yaratacak bir potansiyeldeyse ve risksiz bir bölgedeyse onu yakmaya çalışıcaklar.çünkü öğrendiğime göre bu yol bazen kalbin asıl elektrik sistemine yakın yerlerde olabiliyor ve bu durumda müdahale kalıcı kalp pili takılmasını gerektiricek başarısızlıklarla sonuçlanabiliyormuş.

    kaç gündür beni allak bullak etti bu.korkuyor muyum korkuyorum ama umarım herşey iyi geçer.yarından sonra kısmet olursa mutlaka edit giricem,bu hastalıktan muzdarip ya da bunu yeni öğrenen arkadaşlar da her daim bana mesaj atabilirler. bütün tecrübelerimi paylaşır elimden gelen yardımı yaparım.

    operasyon sonrası edit: operasyon yapıldı.aradıkları aksesuar yolu bulamadılar.hatta böyle bir yolun olmadığına kesinlikle emin olduklarını söylediler.operasyonu hacettepe üni.den prof.dr. kudret aytemir ve ekibi yaptı.şimdi bi anti aritmik ilaç verip izlemeye aldılar.

    operasyonun kendisine gelince içinde biraz korku dolu ayrıntılar var ama bi hayati riski yok.bi kaç gün ayağınıza basmakta ve hareket etmekte zorlanıyosunuz onun dışında sonrası normal hayat.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap