8 entry daha
  • gunaydiiiin. ozel olarak bu partinin olmasa bile bu dusuncenin, benden 1000km uzakta yasayan ve 180 derece farkli kafada olanlarin sectikleriyle yonetilmek istemiyorum dusuncesinin tartisilmaya baslamasi hos. bunu dusunmek demek ne biliyor musunuz? yerel yonetimlerin guclendirilmesi demek. adem-i merkeziyet demek.

    ama ulkeyi boldurmeyiz'cilerin bilmesi gereken de bir sey var, sen bu partiyi kurmayi ya da bu dusunceyi uygulamayi tartisiyorsan, yani bir izmirli olarak istanbul umraniye-basaksehir-esenler-sultanbeyli'den gelen bir milyon oyun sectigi bir basbakan tarafindan saat kacta icki icip icemeyecegine karisilmasini istemiyorsan, kurtlerin de ayni hakka sahip oldugunu bastan kabul etmen gerekiyor. diyarbakir'li adamin da alti yasindaki cocugunun tek kelime turkce bilmedigi halde turkce egitim gormeye baslamasini istememe hakkinin varligini kabul etmen gerekiyor.

    bu kadar basit, bu kadar net. turkiye'yi bitmek bilmeyen sistem tartismalarindan ve aslinda bolunmekten kurtaracak sey de bence budur.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap