20 entry daha
  • efenim naçizane benim de bir anım var burayla ilgili daha doğrusu ben ve diğer 26 hakkı yenen piyade sınıfı askeri kurs öğrencisinin.

    uzun yıllar önce balıkesir ordunatım okulu asteğmen kurs bölüğündeyiz, o zaman okulun adı hala ordudonatım, bakım değil. her okulda olduğu gibi bizim okulda da 2 bölük toplam 6 takımdan bir takım piyade sınıfına ayrılan ordudonatım öğrencilerini oluşturuyor ve ben de oradayım. toplam 28 piyade kurası var, kuralarda 3 büyük şehir yok, ebesinin amı kıvamındaki noktalar mevcut. en güzel yer de antalya karpuz kaldıran eğitim komutanlığı emrine şeklinde. dereceye giren 1 kişi istediği yeri seçecek, kura çekmeyecek. o sırada 2 bölüğün tümünde ikisi de bizim bölükte olmak üzere 2 asker çocuğu var ve ikisi de albay çocuğu, birinin babası emekli. ikisi de meslek icabı piyade ayrılan mesleklerden (makina-endüstri müh.) olduğu halde babası görevde olan arkadaşımız (sadece bizim meslekten o ayrı tutulmak üzere) ordudonatım sınıfına ayrılmış ve ağır hastalığı olanların piyade olmamaları gerektiği için tüm ağır hastalığı olanlar ordudonatım sınıfında iken sadece bizim takımdaki bir kamu yönetimi mezunu hepatit b taşıyıcısı arkadaş (adamın yürümeye mecali yoktu neredeyse, fizik olarak da oldukça zayır bir arkadaşımızdı) ordudonatımdan piyade sınıfına geçirilmiş. yani albay çocuklarından birisi daha okula intikal etmeden sınıf değiştirtilerek kurtarılmış ancak piyade sınıfında bir albay çocuğu kalmış.

    ne olabileceğini tahmin etmek güç değil sanırım. bu kadar notasyondan sonra her denklem kolayca çözülür herhalde.

    bizim piyade takımındaki arkadaş sınıf birincisi olarak kura çekmeyecek ve görev yerini seçecek tek kişi oldu elbette ve o da güzelce antalya karpuz kaldıran tatil kampını seçti ibne.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap