81 entry daha
  • her ayın son pazar günü bisikletini kapan göztepe parkı'na geliyordu. halen de devam ediyor bildiğim kadarıyla. biraraya gelen onlarca bisiklet, zil sesleriyle, sloganlarla insanların dikkatini çekmeye çalışıyordu. bağdat caddesi'nin, sahil yolunun tabiri caizse anasını sikiyorlardı. la olm 4 şeritli bağdat caddesi'nin 3 şeridi kapatılır mı amk? ben de bir sefer katıldım bu etkinliğe. bir ara arabalar dellendi üzerimize felan sürdü. dedim sesege telef olacaksın bunların arasında amk! :)) bir daha da gitmedim davos'a.

    arabadan in, bisiklete bin diye slogan atan, ağzındaki düdükleri var gücüyle üfleyen, zillere asılan, araçların geçişine mani olan bisikletliler ahaliyi bisiklete binmeye falan özendirmez. kaç kişiyiz o gün orada? atıyorum, 100 kişiyiz. işte o 100 kişi koyun sürüsü gibi dip dibe bisiklet sürmek yerine, kendi başlarına takılacaklar trafikte. haftada bir gün binen iki gün binecek. bisiklet alma hevesi olanlara ''al al bisiklet iyidir'' diyecek. trafikte seyreden bisikletlilerin sayısındaki artış bir süre sonra diğer insanların dikkatini çekecek. arabanın içinde ampül gibi oturanlar, yanlarından geçen bisikletlileri görecek ve özenip bisiklet alacak. öyle bağırmakla çağırmakla olmaz bu işler!

    avrupa'da bisiklet satışları otomobil satışlarını geçmiş durumda. bizde de bisiklet sayısında artış var ama istenen ölçüde değil. metrodan iner inmez özürlü asansörüne koşan mallara bedava versen de bisiklet kullanmaz. bisiklet kullanma merakında olup korkan insanları ikna etmemiz lazım şu ara.

    milletin bakışlarına aldırış etmeden bisiklete binen aşırı şişman kız, benim dev alkışım sana.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap