66 entry daha
  • kendinden daha emin, ne yaptığını bilen ve ilk sezon sonrası topladığı başarı ile gelen imkanlarla daha "profesyonel" bir şekilde dönen muhteşem dizi. ilk sezonu özet geçtikleri kısımda anlıyorsunuz sadece 10 bölümde ne kadar karmaşık, ne kadar dallı budaklı bir hikaye anlatmışlar. sonra, bölümün daha ilk planından sonuna kadar çok daha sinematik, çok daha iyi çekilmiş ve sunulmuş bir işle karşılaşıyorsunuz. müzikler muhteşem, oyunculuklara laf etmeye zaten gerek yok. tatiana maslany'e etmediğim iltifat kalmamış olabilir, kendimi tekrar etmenin alemi yok.

    --- spoiler ---

    ilk önce şunu aradan çıkartayım: dizinin sırf konuşulmak adına kontrolsüz ama sansasyonel ilerlemek gibi bir fikri olmadığının bu kadar açık olmasına ölesiye saygı duyuyorum. ilk bölümden, hikaye zaten bu kadar hızlı ve dolu ilerlerken denkleme yeni bir klon katmamaları çok akıllıca bir karar. ne gerekiyorsa o!

    sarah haklı olarak kira ve mrs. s'i kaçıranın rachel olduğunu düşündü. rachel da onu ele geçirebilmek için bu kozu iyi kullandı. çok yakışıklı bir kukla olmaktan öteye hala geçememiş olan paul de kendisine söylenen her şeye inanıp ekmeğe yağ sürünce sarah yanlış yolda yürüdü durdu bölüm boyu. açıkçası rachel için fazla basit bir çözüm olurdu kira'yı kaçırmak, fazla klişe bir "kötü adamlık" olurdu. bunu tercih etmeyip helena'nın bağnaz dinci tarikatını işin içinde tutmalarını alkışlarla karşıladım.

    ilk sezon sonrası helena'nın öldüğünü kabul etmek istememiştim. sadece o çıktığında çalan müziği duyduğumda sevinçten ne yapacağımı şaşırdım. "kız kardeşim beni vurdu" deyip yere yığıldı canım... helena'nın dini terörist organizasyonda çok lafı geçtiğini zannetmiyorum. kira ve mrs. s'in kaçırılışında da parmağı olmayabilir. varsa da geçen sezon girdiği kefaret yolunu tamamlamak için sarah'a yardım edecektir. onun kız kardeşine yakın olabilme çabası, bir bağ kurabilme isteğine bayılıyorum. bir an önce iyileşmesini ve sezon boyu hastanede geçirmektense hikayede aktif bir rol oynamasını her şeyden çok istiyorum.

    cosima ve delphine ikilisini ben de herkes kadar seviyorum ve delphine'in dizinin snape'i çıkması için duacıyım. ancak yolu yol değil. cosima bunu göremese de yeri geldiğinde sarah gerekeni yapıp onun defterini dürebilir.

    ve biricik alison. en sevdiğim klonu sona bıraktım. tatiana maslany'nin yeteneğinin en ışıldadığı karakter bence kendisi. o kadar rahat bürünüyor, o kadar güzel giyiyor ki alison'ı bir kilometre öteden ne kadar ayrıksı olduğu anlaşılabiliyor. onun müzikalini, baş rolü aldığındaki sevinç ve gururunu, süpermarket otoparkında gizlice silah satın aldıktan sonra "ee, annen nasıl?" sorusunu, kaçırılırken durmaksızın öttürdüğü tecavüz düdüğünü... her şeyini çok seviyorum. fi ile yan yana geldiklerinde oluşturdukları müthiş ikili ilk sezonun en tatlı sürprizlerindendi. umarım bu sezonda da bolca bu ikiliyi görürüz. fi'nin müthiş kıyafetinin arka kısmını göremediği için çok üzülüyorum. muhtemelen o açık popoya bir şaplak atıp "hasta olacaksın!" diye azarlardı onu.

    --- spoiler ---

    önümüzdeki 9 hafta daha pazar günleri haftanın en güzel günü olacak benim için. daha şimdiden bir sonraki haftayı iple çekiyorum. çok iyi başladık, umarım ki böyle gitsin.
355 entry daha
hesabın var mı? giriş yap